≫ 

"Video sam samo vatru i dim, čuo krike sa svih strana": Preživeli opisao užas pada aviona

Potvrđeno je da je najmanje 76 osoba poginulo i da su dve preživele

  • 2
pakistan avionska nesreca Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Twitter/Ijazmalik101

U bolnice u Karačiju stiglo je 56 tela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju je danas tokom sletanja pao putnički avion u kom je bilo 99 osoba, saopštile su uprave lokalnih bolnica.

Semin Džamali, šef medicinskog centra Džinah, rekao je da je bilnica primila 37 tela. Ostalih 19 nalazilo se u javnoj gradskoj bolnici, rekao je zvaničnik te bolnice za Rojters.

Potvrđeno je da je najmanje 76 osoba poginulo i da su dve preživele, prenosi Hina.

Podsećamo, Erbasov avion s 99 putnika zabio se ranije danas u stambenu zgradu dok se približavao aerodromu. Let PK 8303 putovao je iz severoistočnog grada Lahorea u južni grad Karači te je pao na naseljeno područje pre nego što je trebalo da sleti na svoju destinaciju.

Zvaničnih za vazdušni saobračaj Rojtersu je rekao da se čini kako avion nije uspeo spusti točkove pre sletanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovn dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije korona virusa.

- Avion je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća - rekao je očevidac Šakil Ahmed.

Za sada se zna da su dva putnika preživela među kojima je i Zafar Masud, predsednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je "svestan i da dobro reaguje".

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair. On je rekao za Džeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

- Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samo sam čuo njihove krike - ispričao je on.

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu a zatim skočio tri metra

- Morao sam da skočim dole tri metra da bih došao na sigurno - rekao je preživeli

Video: Ovde se srušio avion u Karačiju: Erbas A320 pao je u blizini aerodroma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    23. maj 2020 | 03:20

    Bogami dugo su svi putnicki avioni usled svetske pandemije bili prizemljeni. A nemaju svi budzet kao lufthansa da dok svakog sata kompanija gubi milion evra tim za odrzavanje i remontovanje radi na svakom avionu danonocno. Sto bi se reklo zardjali od stajanja kad trap za prizemljavanje zakaze u datom momentu kako trenutno izgleda iz opisa. Valja propustiti par prvih letova slabih kompanija dok sve ne dodje na svoje mesto i ide svojim tokom da po sletanju avion bude detaljno chekiran. Air Serbia koja je nastavila JAT-ovu tradiciju uvek bila i bice u tom pogledu ozbiljna i profesionalna od odrzavanja aviona pa do pilota. Letite sa AIR Serbiom 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA