≫ 

Snimak izvlačenja silovatelja iz jame u omiljenom srpskom letovalištu: Grci ga oslobodili kazne

Osuđivani silovatelj pravio se da je pustinjak, ali je lutao plažom u potrazi za hranom i vodom, kada ga je prepoznao jedan od meštana

  • 2
Kavos Silovatelj Printskrin: Youtube/Proto Thema, Twitter

Na grčkom ostrvu Krf sinoć je uhapšen serijski silovatelj, poznat kao "Zver iz Kavosa", a sada je objavljen snimak trenutka kada ga vatrogasci izvlače iz duboke provalije, u koju je upao dok je bežao od policije.

- Prišli smo sa mora i onda smo se popeli na brdo. To područje je bilo veoma nepristupačno i trebalo nam je više od dva i po sata da spasimo 47-godišnjeg muškarca - rekao je načelnik vatrogasne brigade na Krfu Nikos Kolovos za APE-MPE, opisujući operacija kao "tešku".

On je istakao da se uhapšeni nalazi u bolnici na ostrvu i da je pretrpeo prelome noge, rebara i kičme kao i hematom bubrega.

Serijski silovatelj Dimitris Aspiotis kojeg je policija danima tražila zbog navodnog silovanja 34-godišnje Albanke, napravio je malu drvenu kolibu pored plaže u oblasti Lefkimi na Krfu, pretvarajući se da je pustinjak. Međutim, njegova potreba za hranom i vodom naterala ga je da svakodnevno luta po toj plaži, koju posećuju ljudi, naročito vikendom.

Tako je i juče na plaži bilo nekoliko kupača, a jedan od lokalaca prepoznao ga je kada je izašao po hranu. Odmah je obavestio policiju, koja je ubrzo došla na lice mesta.

Kada je osumnjičeni primetio policiju i obalsku stražu, počeo je da beži, iako nije imao puno snage.

Međutim, tokom bežanja pao je u provaliju duboku oko 30 metara i povredio se, ali je ostao svestan i nastavio da komunicira sa vlastima. U spasavanju je učestvovao i tom vatrogasaca.

Posle skoro tri sata, osumnjičeni je izvučen iz provalije i prevezen je u bolnicu, gde je pod nadzorom policije.

Ko je "Zver iz Kavosa"?

"Zver sa Kavosa", kako su ga prozvali, osuđen je 2012. godine na 53 godine zatvora zbog silovanja čak 100 žena, među kojima je i nekoliko britanskih turistkinja.

Prevremeno je pušten na slobodu u avgustu 2019. godine.

Početkom meseca jedna Albanka optužila ga je da ju je kidnapovao i više puta silovao.Navodna žrtva, za koju je prijavljeno da je nestala dva dana ranije, pronađena je pre dve nedelje u jednoj pećini u kojoj ju je silovatelj navodno držao i odakle je uspela da pobegne.

Partner Albanke, koji je prijavio njen nestanak, rekao je policiji da su noć ranije upoznali osuđenog silovatelja.

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA