"Restriktivne mere ostaju dok ne dobijemo vakcinu": Gradonačelnik Moskve o pandemiji korona virusa

 
 ≫ 
  • 0

Ministar zdravlja Mihail Murašenko predvideo je da će prvi rezultati kliničkih testova vakcina za korona virus biti spremni do kraja jula

Korona virus, koronavirus, Moskva, Rusija Foto: Tanjug/AP

Restriktivne mere, uvedene zbog pandemije korona virusa, ostaće na snazi u Moskvi dok ne bude spremna vakcina, izjavio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin za TV Rusija-24.

- Bojim se da će režim lične zaštite, režim svih sanitarnih ograničenja trajati dugo - dok ne dobijemo vakcinu - rekao je Sobjanjin, preneo je TASS.

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je ranije od ruskog Ministarstva zdravlja da se pripremi za eventualni drugi talas koronavirusa u oktobru ili novembru 2020.

Ministar zdravlja Mihail Murašenko predvideo je da će prvi rezultati kliničkih testova vakcina za korona virus biti spremni do kraja jula.

Ne umiru nam medicinski radnici: Zvanični Kremlj negira visoku smrtnost među lekarima od korone

Portparol Kremlja Dmitri Peskov odbacio je kao netačne navode o visokoj o stopi smrtnosti od korona virusa među zdravstvenim radnicima u Rusiji i rekao da će tražiti komentare od Ministarstva zdravlja.

Na pitanje da li je u Rusiji od posledica ove bolesti preminulo više zdravstvenih radnika nego u drugim zemljama, Peskov je rekao da "Kremlj ima drugačije podatke, koji ne potvrđuju ove navode, prenosi TASS.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA