Smrt uživo: Na Fejsbuku snimljeno ubistvo policajca u penziji koji je branio prodavnicu od huligana

Pokušao je da prekine pljačku, ali su ga lopovi upucali i ubili

  • 2

Penzionisani policajac Dejvid Dorn (77) ubijen je pokušavajući da zaštiti radnju svog prijatelja od huligana koji su učestvovali na protestima koji se organizuju za ubistvo Džordža Flojda koji je nastradao prilikom brutalnog hapšenja 25. maja u Mineapolisu.

Obdukcija je utvrdila da je policajac Derek Čovin držao koleno na vratu Flojda čak osam minuta, a uprkos zapomaganju nesrećnog čoveka, nije se sklonio sa njega.

Smrt Flojda izazvala je proteste u više gradova širom SAD, a okršaji između demonstranata i policije sve su žešći pošto je zabeležen veliki broj pljački i uništavanja imovine. Čak je stradala i crkva u Vašingtonu koja se nalazi nedaleko od Bele kuće.

Vlasnici radnji organizovali su se kako bi zaštitili svoje biznise te su angažovali čuvare za objekte. Penzionisani policajac Dejvid Dorn došao je juče da zaštiti zalagaonicu dugogodišnjeg prijatelja u koju su upali huligani i lopovi.

Pokušao je da prekine pljačku, ali su ga lopovi upucali i ubili. Na društvenim mrežama navodno je osvanuo snimak uživo na "Facebook-u", na kom se vidi kako Dorn leži na zemlji u lokvi krvi, ali je u međuvremenu sklonjen.

Penzionisani kapetan u policiji radio je 38 godina pre nego što se 2007. godine penzionisao.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    3. jun 2020 | 13:46

    Eto ubili ga njegovi,i sad treba da podrzavam proteste??? Pa nikad,ovog coveka mi je zao a ove sto protestuju NE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA