≫ 

Policija ima novog osumnjičenog za nestanak male Medlin: Otmičar je nemački zatvorenik?

Policija radi na tome da dobije još informacija o njegovom kombiju i drugom njegovom vozilu "jaguaru"

  • 1
Madeleine McCann, Medlin Mekejn Foto: Profimedia/Ferrari

Neimenovani četrdesettrogodišnji nemački zatvorenik koji je putovao po Portugalu u kamperu sada je u fokusu istrage Skotland Jarda vezanog za nestanak englenske devojčice Medlin Meken (3) u Portugalu 3. maja 2007. godine. Policija veruje da je on bio u kraju gde je ona poslednji put viđena u maju 2007. godine, piše BBC. 

Policija radi na tome da dobije još informacija o njegovom kombiju i drugom njegovom vozilu "jaguaru". Dan pošto je nestala, čovek je prebacio vlasništvo nad vozilom na drugu osobu.

- Neko tamo zna mnogo više nego što priznaje - kaže Mark Krenvel, koji vodi istragu. Ipak, ostaje u pitanju istraga o nestalom detetu jer nema dokaza ni da je devojčica živa ni da je mrtva. Ipak, nemačka agencija BKA sporovodi istragu ubistva.

Madeleine McCann, Medlin Mekejn Foto: Profimedia/AFP

Muškarac je inače u zatvoru zbog nečeg što nema veze sa nestankom male Medlin i već je od ranije osuđivan. On je u periodu od 1995. do 2007. godine boravio u tom delu Portugala, živeo je u kamperu, nomadskim životom, zadržavajući se danima na jednom mestu. Bio je i u Praja de Luz, gde je boravila porodica male Medlin i imao je telefonski poziv koji je trajao od 19.32 do 20.02.

Policija je objavila detalje o broju telefona osumnjičenog i o broju telefona osobe koja je s njim razgoarala navodeći da bi to moglo da bude presudno za istragu. Pozvali su i osobu koja je razgovarala sa osumnjičenim da se javi policiji.

Madeleine McCann, Medlin Mekejn kombi Kombi koji traži policija, Foto: Metropolitan police

Osumnjičenog opisuju kao belca, kratke plave kose, visokog oko 180 centimetara. Pre 13 godina, on je imao 30, ali je delovao mlađe, izgledao kao da ima 25 godina.

Kejt i Geri Meken  iz Rotlija u Lesterširu pozdravili su pomak u istrazi. Medlin bi ove godine, 12. maja napunila 17 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA