≫ 

Ko je Nemac koji se sumnjiči za otmicu Medlin: Pedofil dan nakon nestanka uradio nešto veoma čudno

Osumnjičeni, koji se trenutno nalazi u zatvoru, preregistrovao je svoj automobil na drugo fizičko lice samo dan nakon što je Medlin nestala

  • 1
Madeleine McCann, Medlin Mekejn

Foto: Profimedia/AFP

Nemački državljanin (43), koji je i ranije osuđivan zbog pedofilije, postao je prvo osumnjičeni za nestanak devojčice Medelin Meken koja je nestala u Portugalu 3. maja 2007. godine.

Osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven, visok je oko 180 centimetara, bele je puti i ima plavu kosu. U vreme kada je devojčica nestala bio je mršav.

Kristijan Hope, koji je pripadnik policijskog odeljenja za teške kriminalne delikte, rekao je da osumnjičeni trenutno služi zatvorsku kaznu zbog silovanja i da je ranije osuđivan zbog pedofilije.

On je rekao da nemačka policija nije isključila da je u pitanju zločin iz seksualnih pobuda, ali čitav slučaj istražuju kao da je u pitanju ubistvo.

Sumnja se da je Nemac provalio u apartman u Portugalu, gde je Medlin bila na odmoru sa svojim roditeljima i bratom i sestrom, i da ju je potom oteo.

- Postoji sumnja da, osim posumnjičenog, postoji više osoba koji imaju konkretna saznanja o ovom zločinu i koji bi možda mogli da otkriju gde se telo devojčice nalazi - rekao je Hope.

Poznato je i da je osumnjičeni bio u Portugalu u trenutku kada je Medlin nestala, neposredno pre svog 4. rođendana. On je povezan i sa vozilom "volksvagen" proizvedenim 1980. godine, koji je registrovan u Portugalu i koji je uslikan u Algarveu 2007. godine. U pitanju je beli kamper sa žutim bočnim stranama.

Madeleine McCann, Medlin Mekejn kombi

Foto: Metropolitan police

Skotland Jard je došao do informacija da je osumnjičeni viđen kako napušta to vozilo u mestu gde je Medlin nestala, samo nekoliko dana pre otmice i veruje se da je živeo u kamperu nekoliko dana uoči i nakon nestanka devojčice.

On je povezan i sa automobilom marke "jaguar", proizvedenim 1993. godine. Auotomobil sa nemačkim registraskim oznakama, viđen je u području Medlinog nestanka 2006. i 2007. godine.

Samo dan nakon što je Medlin nestala, osumnjičeni je preregistrovao automobil u Nemačkoj na drugu fizičko lice, iako je, kako se veruje, u tom trenutku vozilo i dalje bilo u Portugalu.

Oba vozila zaplenila je nemačka policija, koja je saopštila da postoje informacije da je možda jedno od vozila korišćeno za izvršenje zločina.

Nemačka policija je ime osumnjičenog saopštila policiji Metropoliten 2017. godine, na desetogodišnjicu nestanka devojčice.

- Znamo dosta o osumnjičenom, ali moramo da prikupimo još informacija o njegovom kretanju u danima pre i posle otimce devojčice - saopštio je detektiv Mark Kranvel.

On je rekao da se zna da je osumnjičeni viđen u rizortu gde je Medlin nestala sat vremena pre nego što je devojčica poslednji put viđena. Tada je osumnjičeni navodno vodio telefonski razgovor na svom mobilnom koji je trajao oko 30 minuta. Poziv je na njegov portugalski broj stigao sa drugog portugalskog broja.

Osumnjičeni je navodno živeo u staroj kući koja se nalazi na brdu nedaleko od plaže na kojoj se Medlin igrala sa svojom porodicom tokom letovanja 2007. godine. Jedan utabani put spuštao se sa brda do plaže. Navedeno je da je osumnjičeni iznenada napustio tu kuću, koju je iznajmljivao, i to godinu dana pre nestanka devojčice, ali se veruje da se preselio u nov objekat koji se nalazi u neposrednoj blizini stare kuće.

Madeleine McCann, Medlin Mekejn

Foto: Profimedia/Ferrari

- On je došao da živi ovde sredinom 90-ih i kuću je iznajmio od vlasnika, Engleza. Uvek je bio nekako nervozan i besan. Uvek je vozio brzo putem do kuće, a onda je jednog dana 2006. godine samo nestao bez reči. Navodno nije ni platio sve kirije - rekao je jedna komšinica, prenosi Sky News.

Ona je rekla da ju je vlasnik nekih šest meseci kasnije zamolio da mu pomogne da očiste kuću. Unutra ih je zatekao neprijatan prizor.

- Unutra je sve bilo štrokavo i razlupano. Svuda okolo su ležali razbijeni delovi nečega što je ličilo na kompjutere. U jednoj kesi za đubre smo našli perike i "egzotičnu" odeću - rekla je ona koja je dala izjavu i za Skotland Jard prošle godine, a ipsitivali su je upravo o Nemcu.

Portugalska i nemačka policija nude nagradu od 20.000 funti onom ko pruži informacije koje bi mogle da dokažu da je Nemac odgovoran za nestanak devojčice.

Policija je objavila detalje o broju telefona osumnjičenog i o broju telefona osobe koja je s njim razgovarala u noći kada je Medlin nestala, navodeći da bi to moglo da bude presudno za istragu. Pozvali su i osobu koja je razgovarala sa osumnjičenim da se javi policiji.

Video: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    4. jun 2020 | 10:03

    Sad posle deset godina! U pocetku su malteetirali roditelje deteta optuzujuci ih da su oni krivi. Sad se plase da ovoga hapse, traze dokaze. Zato se i mnoze jer je zakon prema ovakvima nezan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA