≫ 

Nova serija o Epstajnu: Dobio je tri sestre od 12 godina za rođendanski poklon

U trenutku kad je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Njujorku, Epstajn je čekao suđenje za trgovinu maloletnicama za seks

  • 1
Džefri Epstajn

Epstajn je nađen mrtav prošlog avgusta; Foto: Tanjug/AP

"Esptajn: Prvljavo bogat" ime je američke dokumentarne mini-serije koja je nedavno izašla na Netfliksu. Ova serija se, naravno, bavi zločinima američkog bogataša koji je godinama, ako ne i decenijama, silovao, seksualno zlostavljao i svojim bogatim i moćnim prijateljima prosleđivao maloletne devojke i devojčice kao seksualno roblje.

U trenutku kad je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Njujorku, čekao je suđenje za trgovinu maloletnicama za seks i zaveru. Za to mu je pretilo do 45 godina zatvora - de facto doživotna kazna za ovog 66-godišnjaka.

Službeni nalaz patologa potvrdio je da se Epstajn ubio vešanjem, no odmah nakon njegove smrti internetom se proširila teorija zavere da je neko od njegovih moćnih prijatelja i partnera ustvari naložio da on bude ubijen bojeći se da ga (ili j) Epstajn ne razotkrije, i zatim prikrio svoj zločin.

"Lanac sreće" sa seksualnim robinjama

 

Ipak mini-serija se bavi manje ovim teorijama zavera, podstaknutima nekim zaista sumnjivim detaljima Epstajnove smrti, a više njegovim zločinima, žrtvama i učesnicima u zločinu.

Njegovo dugogodišnje seksualno iskorišćavanje devojaka i devojčica opisuje se kao pedofilska šema piramide ili "lanac sreće", u kojem su on, njegova bivša devojka i asistentkinja Gislejn Maksvel i drugi vrbovali tinejdžerke iz osnovnih i srednjih škola, navodno kao masažerke, a zapravo kao buduće seksualno roblje. Te nesrećne tinejdžerke kasnije bi terali da same vrbuju nove žrtve, a Epstajn je neke od njih, kao što je već spomenuto, prosleđivao kao izopačenu verziju poklona.

No jedan posebno užasan slučaj koji se napominje u seriji išao je u obrnutom smeru. Naime, Virdžinija Roberts Žufre, prva žrtva koja je pod imenom i prezimenom izašla u javnost s optužbom da ju je Epstajn silovao, ponovila je u seriji svoje optužbe: da ju je Maksvel vrbovala kao Epstajnovu seksualnu robinju 1999., kad je imala 16 godina, a da su je Maksvel i Epstajn zatim prosledili i britanskom princu Endruu i poznatom američkom advokatu Alanu Deršitcu, koji su je takođe silovali.

"Brunel mu je poslao tri 12-godišnje sestre kao rođendanski poklon"

 

Roberts je iznela još jednu šokantnu tvrdnju: da je Epstajn dobio tri 12-godišnje devojčice, navodno sestre trojke, kao perverzni rođendanski poklon od Žana Luka Brunela, svog dugogodišnjeg prijatelja i čestog gosta u njegovim luksuznim vilama i na imanjima u Njujorku, Floridi i na privatnom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima.

Brunel je bio vlasnik agencije za manekenke MC2, prenosi Index.hr.

Roberts Žufre je ustvari iznela ovu tvrdnju još 2015. u sklopu svoje privatne tužbe protiv Epstajna, koji je tada bio na slobodi nakon što je 2009. odslužio 13-mesečnu zatvorsku kaznu za podvođenje maloletnice.

- To je bio iznenadni rođendanski poklon od jednog njegovog prijatelja iz Francuske - rekla je.

- Džefri se hvalio, nakon što ih je upoznao, da su to bile tri 12-godišnjakinje koje su doletele iz Francuske jer su tamo vrlo siromašne i da su njihovim roditeljima bio potreban novac ili tako nešto i da su apsolutno slobodne ostati ili odleteti - ispričala je Roberts.

Rekla je da je i sama videla tri devojčice na Epstajnovom imanju, kao i da joj je Epstajn više puta prepričavao kako su ga ove devojčice masirale i pružale mu oralni seks. Navodno su idući dan odletele natrag za Francusku.

Devičanska ostrva Džefri Epstajn

Epstajnovo privarno ostrvo; Foto: Tanjug/AP

Brunel sve poricao pa pobegao u Brazil

 

- Ispričao mi je kako ih je Brunel kupio u Parizu od njihovih roditelja, nudeći im uobičajene svote novca, vize i mogućnost manekenske karijere. Smejući se sve vreme. Džefriju je bilo apsolutno genijalno to kako novac zavodi u svim sferama života, kako nema nikoga i ničega što se ne može kupiti - dodala je Epstajnova žrtva, a prenosi Dejli mejl.

U tužbi koju je Roberts podnela tvrdi se da je Epstajn uložio milion dolara u Brunelovu agenciju pri njenom osnivanju, a kao protivuslugu je očekivao "dovođenje devojaka po narudžbini", naravno, za seks. Brunel je, prema tužbi, ilegalno nabavljao vize za maloletne devojke i slao ih Epstajnu u njegovu vilu na Menhetnu.

Brunel je 2015. negirao "direktnu ili posredničku" umešanost u Epstajnove zločine, kao i njegova agencija MC2. No značajno je da su tri bivše manekenke iz ove agencije optužile Brunela da ih je silovao osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Ipak, protiv njega nikad nije podignuta optužnica.

Međutim, kad su francuski istražitelji u septembru prošle godine izvršili pretres njegove trenutne manekenske agencije Karin Models, otkrili su da je Brunel pobegao u Brazil.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    5. jun 2020 | 06:57

    Političare, kao bila klintona ne spominju kao prijatelja i korisnika usluga na e.ostrvu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA