≫ 

Nove potresne scene u SAD: Dedu gurnuo policajac, udario glavom, gledali ga dok leži u lokvi krvi

Jezive scene dolaze nam iz Sjedinjenih Američkih Država

  • 17

Brojni protesti širom Sjedinjenih Američkih Država bukte već 10. dan posle smrti Džordža Flojda koji je preminuo 25. maja prilikom brutalnog hapšenja policije.

Okršaji policije i demonstranata sve su žešći, a jezive scene nam stižu iz američke države Njujork. Naime, prilikom protesta protiv rasizma i policijske brutalnosti u gradu Bafalo, jedan pripadnik organa reda gurnuo je 75-godišnjeg muškarca koji je pao na zemlju.

Od siline udarca, muškarac je ležao nepomično na betonu, a na snimku se vidi kako mu iz ušiju curi krv. U to vreme, kordon policije nastavio je da korača ulicom dok je 75-godišnjak bio u lokvi krvi.

Više u 140 gradova u Americi, ali i širom sveta izbili su protesti posle smrti Flojda, koji je preminuo pošto policajac Derek Šovin držao koleno na njegovom vratu duže od osam minuta. Džordž je zapomagao i molio da se Šovin skloni, ali on to nije učinio te se nesrećni 46-godišnjak ugušio.

Video: Telegraf u Njujorku: Opljačkane prodavnice Dolče i Gabana i Šanel,demonstranti ispraznili rafove

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • co ca

    5. jun 2020 | 10:10

    Policija je tu da cuva red i mir, i nista to nije prekomerna sila. Ruse i pale sve pred sobom neizivljeni demonstranti. A kada nama nesto zagusti zasto uvek prvo pozovemo policiju?

  • PRC

    5. jun 2020 | 09:57

    Zbog prekomerne upotrebe sile nad golorukim narodom ameriku treba bombardovati.

  • Milo

    5. jun 2020 | 10:08

    Crna Gora će uvesti sankcije SAD-u za ovakvo ponašanje !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA