• 37

Harvard kaže da nema tolerantnijeg naroda od nas: Srbija je zemlja sa najmanje rasizma u Evropi

U istraživanju je učestvovalo 288.076 ispitanika bele kože

  • 37
Srbija, granice, mapa

Foto: Shutterstock

Srbija je zemlja u kojoj je najmanje rasprostranjen rasizam u Evropi, navodi istraživanje koje je obavio Univerzitet Harvard.

Prema navodima Harvarda, u istraživanju je učestvovalo 288.076 ispitanika bele kože, a projekat je rađen u periodu od 2002. do 2015. godine.

Među tolerantnijim zemljama u našem komšiluku našli su se prema rezultatima projekta Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija, dok Severna Makedonija, Mađarska, Bugarska i Rumunija imaju negativniji stav prema osobama crne puti.

Istraživanje navodi da zemlje kojima je najviše izražen rasizam su Češka, Litvanija, Belorusija, Rusija i Ukrajina.

Video: Dvojica prijatelja pronašli originalan način da se izbore sa rasizmom

(M. Lj.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    Hrvatska, među tolerantnim, malo sam se začudio ali uredu je, oni samo mrze Srbe i to toliko da bi sva mržnja sveta bila vredna četvrtini hrvatske mržnje prema Srbima, ja ih zaista ne mrzim, ja ih žalim. To me svrstava u nacionalnost Srbin. Međutim, ni jednu nacionalnost ne priznajem osim nacionalnost Čovek- ljudsko biće,planeta zemlja. Pitam se ko je prvi izmislio i postavio prvu nacionalnost i prema čemu je određena. Lično mislim da je nacionalnost odredila mržnja i to mržnja jednog prema svim drugima pa se taj jedan oglasio kao posebna nacija. Ako prema tome odredimo najstariju naciju na svetu, onda to sigurno nisu Srbi ako mi odlučujemo jer smo najtolerantniji narod pa verujem da nikog ni tad nismo umeli da mrzimo. ILI, smo omrznuti od svih ostalih izbačeni i proglašeni posebnom nacijom što je gledajući današnju situaciju više za verovati.Jedno je sigurno AMERIKANAC je najmlađa nacija samo što im ne bih dao taj naziv. Prevod naziva te nacije trebalo bi da označava ljude koji se bave lopovlukom, prevarama, i naročito ubijanjem nedužnih ljudi.

  • Dr

    I? Šta mi imamo od toga?

  • Vlada

    Mi nemamo vremena za rasizam, bijemo se međusobno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima