Holandske vlasti naredile ubijanje 10.000 kuna zbog korona virusa

Masovna egzekucija naložena je nakon što su holandski naučnici potvrdili da kune mogu da zaraze ljude virusom korona

  • 4
Kuna

Foto: Unsplash

Vlasti Holandije naredile su ubijanje 10.000 kuna zbog straha da su ove životinje prenosnici virusa korona i da bi mogle pokrenuti novi talas epidemije.

Masovna egzekucija naložena je nakon što su holandski naučnici potvrdili da kune mogu da zaraze ljude virusom korona, javlja Biznis insajder.

Egzekucija je trebalo da bude obavljena u petak, ali je odložena zbog oštrih kritika i pobuna aktivista koji se bore za zaštitu životinja.

Nalog je privremeno obustavljen, ali holandske vlasti i dalje ne odustaju od svoje namjere. Holandski ministar poljoprivrede Karola Schouten rekao je da je smrt životinja u ovom slučaju nužno zlo, prenosi 021.rs.

Čišćenje zaraženih farmi u interesu je i zdravlja ljudi i zdravlja drugih životinja - rekao je Schouten.

Ipak, naučnici nemaju nepobitan dokaz da virus može preći s kuna na ljude. S druge strane, ministar Schouten tvrdi da su dokazi dovoljno ubedljivi da opravdaju ubijanje životinja. Holandska vlada prva je izveštavala o sumnjama da virus korona prelazi s kuna na ljude na jugu zemlje. Kune se masovno uzgajaju u zemlji za proizvodnju krzna. Međutim, zakonski propisi mogli bi uskoro da zaustave ovu aktivnost.

Video: Ova zver pretenduje da bude nova maskota filmskog studija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    8. jun 2020 | 08:05

    Virus može da se prenese sa čoveka na čoveka, što znači da uskoro svako ko je zaražen u Holandiji, može da očekuje egzekuciju... Da se virus ne proširi... Ima li kraja bolesti i izopačenosti u tom narodu...

  • DRagutin

    8. jun 2020 | 07:02

    'Beš budale... Vratiće im to majka priroda i to sa debelom kamatom! Posle će tražiti krivca u drugome!

  • NENAD

    8. jun 2020 | 01:20

    Kakvi maloumnici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA