≫ 

Potresni detalji ubistva devojčice u vrtiću: Vaspitačica udavila dete, hoće da okrive majku

Policija u Ukrajini uhapsila je vaspitačicu kojoj se na teret stavlja ubistvo jednogodišnjeg deteta

  • 5
Ukrajina, vaspitačica, vrtić, ubistvo Printscreen/Facebook

Policija u Ukrajini uhapsila je vaspitačicu ilegalnog vrtića, kojoj se na teret stavlja ubistvo jednogodišnje devojčice Olesije, koja je preminula u 29. maja u vrtiću u gradu Zaporožje.

Vaspitačica, koja nije pozvala Hitnu pomoć, tvrdila je da je dete stavila na spavanje i da ju je samo zatekla mrtvu. Međutim, policija je pronašla video snimak sigurnosne kamere iz vrtića, koji vaspitačica nije stigla da obriše, na kom se vidi kako detetu vezuje jastuk oko glave da bi je sprečila da plače i odnosi ga u drugu sobu.

Prema svedočenju osumnjičene, Olesiju je prethodno ugrizlo drugo dete, a kako devojčica nije prestajala da plače, odnela ju je u drugu sobu da se smiri. Međutim, na snimku se vidi kako vaspitačica pregleda nogu devojčice, a potom joj vezuje sunđer sa maramom oko vrata i vodi je u drugu prostoriju. Obdukcijom je utvrđeno da je dete u jednom trenutku počelo da povraća, i kako od jastuka nije mogla da izbaci sadržaj iz usta, isti je aspirirala u pluća i ugušila se.

Tragedija se dogodila samo sat vremena nakon što je majka ostavila devojčicu na čuvanje, kako bi otišla na posao.

- Ona je vezala jastuk na lice naše devojčice i ugušila je. Sada vaspitačicu policija čuva, da je mi slučajno ne bismo ubili. Ima li pravde? - pita Natalija Šandiba, baka tragično preminule Olesije.

Ona objašnjava da je Alina, Olesijina majka, kobnog dana odvela dete u vrtić kako bi mogla da preuzme pasoš i kako bi odradila nekoliko tretmana, pošto radi manikir. Sat vremena kasnije vaspitačica ju je pozvala i rekla joj da dete ne diše.

- Ona nije ni zvala hitnu pomoć, samo je pozvala Alinu. Oni su zvali lekare. Ona im je samo rekla da dođu po dete. Nije dete odvela kod lekara koji postoji tu, tik uz zgradu gde je taj vrtić. Kada su roditelji stigli, Olesija je već bila maltene hladna - tvrdi očajna Natalija.

Otac neće da napusti detetov grob

Ona kaže da je Edvard, otac devojčice, stravično podneo smrt deteta.

- On je divan otac. Ima dete iz prvog braka. Olesija je prvo njegovo i Alinino dete. On je očajan. Ne možemo da ga sklonimo sa groba devojčice. Sedi tamo satima, crn u licu - kažu rođaci.

Oni tvrde i da vaspitačica na sve moguće načine pokušava da okrivi majku za tragičan događaj.

- Vaspitačica tvrdi da je Alina u vrtić dovela bolesno dete. Ima neke rođake koji rade u tužilaštvu. Pokušava na sve načine da okrivi Alinu za smrt naš Olesije - tvrde rođaci.

Komšije koji žive u zgradi gde se nalazi ilegalni vrtić u šoku su zbog svega što se dogodilo. Kažu da vrtić postoji već pet godina i da roditelji svakodnevno dovode i odvode decu. Kažu da se iz tog stana staljno čuje dečiji plač, te i da su mnogo puta čuli vaspitačicu kako urla na decu.

- Ne znam ni zašto su roditelji tu dovodili decu. Uslovi su strašni. Pa tamo nema ni krevetića za decu, mislim čak ni igračaka. Stan je opremljen kao i svaki drugi stan, ima samo garniture i to, nema nikakve uslove za boravak dece - kažu komšije.

Zadavljena devojcia Olesija Olesya u vrtiću u Zaporožju Ukrajina sa ocem Foto: Privatna arhiva

Navodno je vaspitačica naplaćivala oko 6 evra dnevno za čuvanje deteta, a Alini je navodno naplaćivala 17, jer je videla da je Olesija iz dobrostojeće porodice.

- Komšija je jedno pretio da će ih prijaviti jer se stalno čuo plač dece iz stana. Idućeg dana pronašao je svoje cipele iskasapljene ispred vrata. Tada se uplašio i ništa nije prijavio - rekla je jedna komšinica.

Video: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    8. jun 2020 | 11:26

    Ova vest me je potresla prethodnih dana isto kao i sada.Strasno.Samo joj treba presuditi kao sto je ona bebi uradila.

  • Ja

    8. jun 2020 | 11:11

    Stavite da su uznemirujuće fotografije! Ne znam ni što sam ušla da gledam ovo

  • Чичарито

    8. jun 2020 | 11:56

    Пресудити јој по кратком поступку , зашто оваква особа да троши ваздух осталима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA