"Pokušaće da ukrade izbore, uključiće se vojska": Bajdenove crne misli o Trampu brinu svet

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden nije precizirao kako bi predsednik SAD Donald Tramp mogao da vara na izborima

  • 6
Donald Tramp, Džo Bajden Foto-montaža: Tanjug/AP, Pixabay

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden izjavio je u četvrtak da ga brine što će predsednik SAD Donald Tramp pokušati da "ukrade" izbore u decembru, ali je siguran da će ga vojnici izvesti iz Bele kuće ako izgubi i ne bude hteo da priznati rezultat, piše Jutarnji.hr.

- To me jako brine. Predsednik će pokušati da ukrade izbore - rekao je Bajden u sredu u šou Komedi central (Comedy Central).

Nije precizirao kako bi republikanac Tramp mogao da vara na izborima, ali je podsetio da se Tramp žestoko protivi dopisnom glasanju i najavio da će demokrate imati advokate na biračkim mestima kako bi sprečlili republikance da manipulišu listićima.

Tramp je u nekoliko navrata kritikovao dopisno glasanje, rekavši bez ikakvih dokaza da bi veći udeo dopisnih listića doveo do masovne krađe glasova na izborima 3. decembra.

Bajden je rekao kako su ga komentari bivših vojnih komandanata, koji su kritikovali Trampov odgovor na proteste protiv policijske brutalnosti, uverili da će američka vojska intervenisati ako Tramp ne bude priznao rezultate izbora.

- Apsolutno sam uveren da će ga ekspresno izvesti iz Bele kuće - naglasio je Bajden.

On je i ranije javno upozoravao da bi Tramp mogao da vara na izborima. Ipak, njegova retorika se zaoštrila poslednjih meseci, u vreme kada ankete pokazuju prednost bivšeg potpredsednika nad predsednikom i kada se Tramp sve više protivi dopisnom glasanju.

Tramp i republikanci smatraju da se na dopisnom glasanju može varati i da ono favorizuje demokrate, iako to demantuju brojne nezavisne studije. Trampov izborni vrh nije odgovorio na zahtev za komentarom Bajdenovih izjava.

Video: Hilari Klinton u Bajdenovoj koži: Demokrate traže protivkandidata za Trampa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novica Randjelovic

    11. jun 2020 | 21:51

    Tramp je ocevidno postao glavna meta globalistima,a sigurno je 50%demokrata predvodjeni trenutno Bajdenom,ali ne treba zaboraviti,Obamu,Klintonove,Busove kao i finansijere globalista Rocfilde,Rofelere i nezaobilazni Soros ce iskoristiti po meni to dopisno glasanje koje u sustini i dozvoljava kradju i manipulaciju glasovima a ako to ne uspeju krenuce sa vojnim prevratom jer su i najveci finansijeri vojske koja je blago receno privatna armija globalista u svetskim intervencijama SAD.

  • Saša

    11. jun 2020 | 22:11

    Uz trampa do pobede..

  • DEMOKRA TI JA

    11. jun 2020 | 20:10

    Kakva hajka, neverovatno. Toliko im smeta Tramp da to vec postaje morbidno. Nisam pristalica 'teorija zavere', skeptik sam po prirodi, ali pogledah pre par dana dokumentarac iz deset delova 'Pad Kabale'. Ne mislim da je sve navedeno istina daleko od toga, al' nek' je deset posto tacno, u sta sam ubedjen da jeste, i to je dovoljno da ti se creva okrenu. Zlo je krenulo u otvoreni napad. Tragaci za vecnim zivotom koji im je uzgred receno ultimativni cilj ne biraju sredstva, niti se kriju vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA