Srpski narko diler uhapšen u Italiji imao i legalan biznis: Sa svojom grupom prodavao drogu deci

Ivanu T. se firma, bar prema zvaničnim podacima bavi "veleprodajom i maloprodajom automobila i lakih motornih vozila"

  • 2

Video: Srpski narko- dileri uhapšeni u Italiji: Drogu krili u garaži, evre u kesama

Ivan T. (42), državljanin Srbije, koga italijanska policija sumnjiči da je bio na čelu grupe dilera koji su prodavali marihuanu u pokrajini Veneto, na ovaj "posao" prešao je sa krađe vozila zbog čega je hapšen, a uz to ima i legalni biznis - prodaju automobila, piše Blic.

Saradnici Ivana T. su uhapšeni u akciji nazvanoj "Žuti plamen", a njih desetoro se sumnjiči da su marihuanu krijumčarili iz Španiji, i to kamionima, i da su je prodavali deci i omladini na severu Italije.

Ivan T. je u pritvoru, ali kućnom, od 9. decembra prošle godine kada je uhapšen kada je kod njega nađeno 9,5 kilograma marihuane i 4.000 evra verovatno zarađenih od prodaje narkotika.

U to vreme bio je i vlasnik firme u gradu Altavili, u blizini Vićence. Firma mu se, bar prema zvaničnim podacima bavi "veleprodajom i maloprodajom automobila i lakih motornih vozila". Koliko je u novom poslu, za distribuciju droge u Veneciji, Padovi, Bariju i Vićenci koristio vozila iz svog aranžmana, pokazaće dalja istraga italijanske policije.

Hapšen zbog krađe audija 

Interesantno je da je Ivan T., pre otvaranja firme za prodaju vozila, u Italiji hapšen upravo zbog krađe "audija A4" 2012. godine i pokušaja pljačke. Tada su sa njim uhapšena još četvorica državljana Srbije. O ovoj akciji pisali su italijanski mediji navodeći da je grupa razotkrivena nakon što je policija prisluškivala upravo Ivana T. Bio je "na merama" zbog nekih ranijih krađa.

Kako je tokom razgovora jednom poznaniku rekao: "Sutra ćemo doći kod vas u 7.30 na kafu", policiji je to bio znak da se sprema u neko zlodelo. Sledećeg jutra, on i saučesnici su uhapšeni čim su se sastali ispred prodavnice koju je trebalo da poharaju.

Niko od tih njegovih saradnika nije uhapšen u poslednjoj akciji. Za sada nije saopšteno da li je Ivan T. pre pola godine, kada je kod njega nađeno 9,5 kilograma marihuane, takođe bio "na merama" kao pre osam godina, i da je upravo njegovo prisluškivanje dovelo do razbijanje kriminalne grupe.

Osim Ivana T. uhapšeni su Nikola V. (22), Pero M. (52), Miro P. (29) i Stanoja S. (54), ali i nekoliko rumunskih i italijanskih državljana. Prvi je "pao" upravo Ivan T. a početkom maja policija je hapsila Peru M. i Stanoja S. nakon što su pretresom dve garaže pronašli skoro 80 kilograma marihuane. Istragom je utvrđeno da je ova grupa od oktobra 2019. godine do momenta hapšenja organizovala transport i prodaju veliki količine marihuane.

Da li su marihuanu nabavljali od srpskih kriminalnih grupa koje operišu na teritoriji Španije, utvrdiće dalja istraga.

U akciji su zaplenjena tri "audija", "mercedes", BMW, u vrednosti od čak 200.000 evra, ali i 5,5 kilograma droge, stabljike kanabisa i 22 mobilna telefona. Oduzete su i tri vagice za precizno merenje, 10.000 evra u gotovini, kompjuteri, SIM kartice...

Policija traga za Srbinom starim 25 godina, članom ove kriminalne grupe, koji je trenutno nedostupan italijanskoj policiji.

Sumnja se da su organizovali transport kamionima i dalju preprodaju narkotika iz Španije, tako što je marihuana ulazila preko prelaza "Ventimilja" i skladištena je na području Vićence.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA