≫ 

Skupo ih koštalo nepoštovanje mera zbog korona virusa: Bar na plaži kod Atine kažnjen sa 20.000 evra

Incident se desio nekoliko dana nakon što je još jedan bar na plaži takođe zatvoren na 60 dana na popularnom ostrvu Mikonos

  • 0
Plaža, Grčka, maske, more, razmak, socijalna distanca, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Bar na plaži nedaleko od Atine kažnjen je sa 20.000 evra, a dozvola za rad mu je suspendovana na dva meseca, nakon što je ugostio stotine ljudi, kršeći vladine restrikcije uvedene zbog korona virusa.

Incident se desio nekoliko dana nakon što je još jedan bar na plaži takođe zatvoren na 60 dana na popularnom ostrvu Mikonos koje je nedavno ponovo otvoreno za turiste, prenosi AP.

Grčka će zvanično otvoriti turističku sezonu u ponedeljak, sa blagim proverama putnika na aerodromima u Atini i Solunu, dok će ostali aerodromi biti otvoreni 1. jula.

Vlasti su, međutim, upozorile da će biti stroge prema lokalima koji ignorišu restrikcije i da su spremne da uvedu lokalne karantine kako bi suzbile nova žarišta.

Tako je u severnom regionu Ksanti uveden jednonedeljni karantin, posle skoka broja zaraženih.

U poslednja 24 sata u Grčkoj je prijavljeno 20 novih slučajeva korona virusa, a od početka epidemije zaraženo je 3.088 ljudi.

Video: Seničić o ograničenom broju turista u kolima u Grčkoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA