I u Italiji problemi zbog brutalnosti policije: Istraga protiv 44 policajca zbog torture u zatvorima

Početkom aprila izbila je pobuna u nekoliko italijanskih zatvora, zajedno sa članovima njihovih porodica koji su protestovali pred zatvorima, tražeći bolju zaštitu u vreme pandemije

  • 0
Zatvor, rešetke Foto: Pixabay

U Italiji je pokrenuta istraga protvi 44 zatvorska policajca koji su optuženi za prekomerno nasilje i čak upotrebu torture prema zatvornicima, piše agencija Ansa.

Početkom aprila izbila je pobuna u nekoliko italijanskih zatvora, zajedno sa članovima njihovih porodica koji su protestovali pred zatvorima, tražeći bolju zaštitu u vreme pandemije.

U zatvoru Maria Kapua Vetere, prema optužbi koju su podneli clanovi porodica i udruzenje “Antigona”, koje zastupa interese zatvorenika, u zatvor je ušlo oko 400 policajaca opremljenih uniformama specijalaca, sa kacigama na glavi i palicama i u grupama od 5-6 isli po ćelijama i prema optuznici “upotrebili tešku silu prema zatvorenicima”.

Lider desničarske partije “Liga” Mateo Salvini je podržao zatvorske policajce i rekao “da se ne mogu tužiti državni službenici koji služe državi”.

Mateo Salvini je u vladi koja je predhodila sadašnoj, bio ministar unutrašnjih poslova i često se fotografisao u uniformama raznih policijskih snaga.

Video: Ako se ne poubijaju poumiraće od korone: Vlada El Salvadora ne mari za živote robijaša

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA