≫ 

Bizaran incident upalio alarm u EU: Vojska jedne države prešla u drugu i odvraćala vernike od crkve

Iz češke vlade poručili su da su o incidentu odmah obavestili češku ambasadu u Varšavi i tražili da se urgira zbog ovog događaja

  • 0
Poljska, vojska, armija Foto: Profimedia/Artur Widak/ddp USA

Vojska Poljske povukla se sa položaja na teritoriji Češke koji je zauzela prošlog meseca tokom zatvaranja granica zbog korona virusa, piše CNN.

Da su poljske vojne snage prešle granicu s Češkom u maju izjavilo je češko ministarstvo spoljnih poslova.

Naime, poljska vojska je počela da čuva granične kontrolne punkteve dužinom poljsko-češke granice tokom pandemije čime su blokirale i jednu ulicu na češkoj strani koja vodi prema istorijski značajnoj crkvi i odvraćali građane Češke od poseta njoj.

Incident se dogodio u blizini Pilgrimova, malog pograničnog sela na jugu Poljske. Mirna ulica tamo služi kao granična tačka između dva naroda.

Iz češke vlade poručili su da su o incidentu odmah obavestili češku ambasadu u Varšavi i tražili da se urgira zbog ovog događaja.

- Naše poljske kolege neslužbeno su nas uveravale da je ovaj incident samo nesporazum koji je izazvala poljska vojska bez neprijateljske namere. Međutim, još uočekujemo njihovu službenu izjavu - rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova za CNN.

Poljski vojnici više nisu prisutni na tom delu teritorije.

Poljsko ministarstvo obrane priznalo je da je došlo do incidenta te istaknulo kako je ono rezultat nerazumijevanja, a ne namernog čina.

Video: Sa Svetim pismom u ruci ispred spaljene crkve svetog Jovana: Tramp se obratio Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA