≫ 

Amber Alert za nestalu Markelu (10) kasnio nekoliko sati: Pronađena je na pumpi, Grčka odahnula

Ona je pronađena na benzinskoj pumpi u Solunu

  • 1
Markella Verami i majka Markela i njena majka, Foto: Grčka policija, Printskrin: Youtube/ANT1 TV Greece

Devojčica Markela Verami (10), koja je nestala u Solunu u četvrtak oko podneva, pronađena je u subotu ujutru, na benzinskoj pumpi u tom gradu. Devojčica je navodno prišla jednoj ženi, a ona je odmah obavestila policiju da je ugledala dete za kojim je tragala cela Grčka, a o čijem nestanku su pisali svi svetski mediji, piše Prototema.

Malena Markela je nestalo dok se vraćala iz škole, koja je od kuće udaljena samo oko 200 metara. Ona se ka kući zaputila sa drugom, a onda je čula da je neko doziva. Prema rečima druga, delovalo je da Markela zna ko je žena koja je zove, prišla joj je i otišla s njom, držeći je za ruku.

On je policiji opisao ženu koju je video, rekavši da ima oko 30-35 godina, relativno vitko telo, nosila je crne pantalone, crnu majicu i imala crvenu kosu, za koju je policija smatrala da je u pitanju perika.

- Njen drug mi je rekao da je i ranije viđao ovu ženu, bila je sa Markelom u parku, ali sa njom nije bilo druge dece - rekla je devojčicina tetka Marsela.

- Rekao mi je da ih je pratio i video da ulaze u zgradu. Ali ne znam šta je posle rekao policiji.

U potragu za devojčicom uključio se i njen brat Kristos Veramis, koji je sa drugovima pretraživao oblast, ali i po radnjama tražio da vidi snimke nadzornih kamera.

Kako navode zaposleni u organizaciji "Smile of the child" aktivacija Amber Alerta da je nestalo dete je kasnila nekoliko sati jer nije bilo razumevanja kako on funkcioniše.

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    13. jun 2020 | 10:05

    Bas divota da ste nasli tu devojcicu,grci pa vi ste poznati da volite svoju decu i sve bi dali za njih.Milo mi da je sve u redu bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA