≫ 

Ovo su policajci osumnjičeni za smrt Afroamerikanca u Atlanti

Iz policije navode da je jedan među njima prebačen na administrativnu poziciju, a drugi je dobio otkaz

  • 7

Otkrivena su imena policajaca koji su u Atlanti ubili Rajšarda BruksaRadi se o policajcima Geretu Rolfu i Devinu Bronsanu.

Iz policije kažu da je Bronsan stavljen na administrativnu poziciju, a Rolf je dobio otkaz.

Podsetimo, 27-godišnji Rajšard Bruks prijavljen je jer je spavao u automobilu koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju, navodi Index. Ustanovljeno je da je bio pod uticajem alkohola, a prilikom hapšenja došlo je do guranja kad je Bruks od jednog policajca zgrabio elektrošoker.

Geret Rolf je upucao i ubio Rajšarda Bruksa i on je u subotu otpušten, piše CNN.

Policija, pucnjava, ubistvo, protesti Atlanta Geret Rolf, Foto: Tanjug/AP
Policija, pucnjava, ubistvo, protesti Atlanta Devin Bronsan, Foto: Tanjug/AP

Nakon toga je upucan.

U gradu izbili neredi

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gde je tokom dana gradonačelnica Kejša Lens Botoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Šilds zbog njegove smrti.

Kejša Lens Botoms je rekla je da je šefica Erika Šilds, koja je bila pripadnica policijske uprave Atlante više od 20 godina odstupila s vlasti, a da će dužnost privremenog šefa obavljati bivši pomoćnik načelnika Rodni Brajant.

- Šefica Šilds ponudila je odmah ostavku kako bi grad mogao da obnovi poverenje koje je očajnički potrebno našoj zajednici - rekla je Botoms.

- Iz duboke ljubavi prema ovom gradu i ovoj službi, ponudila sam ostavku na mesto šefice policije - stoji u njenoj izjavi. - Imam veru u gradonačelnicu i vreme je da grad krene napred i izgradi poverenje između policije i zajednice kojoj služi - kaže se u njenoj izjavi.

Protestanti su krenuli na auto-put i zaustavili saobraćaj pre nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Više od 100 ljudi u Atlanti pozvalo je da se policajci u tom slučaju krivično optuže.

Državni tužilac okruga Fulton Pol Hauard mlađi rekao je u saopštenju mejlom da je njegova kancelarija "već pokrenula intenzivnu, nezavisnu istragu incidenta" dok čeka nalaze Državnog istražnog biroa.

Video: Još jedno policijsko ubistvo crnog građanina i momentalna osveta u vidu spaljivanja restorana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👮‍♀️👍

    14. jun 2020 | 11:39

    Ovi bjelci idalje zive u kaubojskom dobi ku klux klan, i u 21 vijeku bi oni crnce za robove, ili im bog vraca sta su sve u svijetu drugim uradili, glume neku demokraciju a kuci im uzas.

  • RICINUS

    14. jun 2020 | 12:26

    A kada crnac ubije belac to nije ništa....

  • Baroon

    14. jun 2020 | 11:45

    Svaki kriminalac treba da se boji da ga policajac ne ubije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA