Posle 43 nova slučaja korone u Pekingu, ponovo pooštrene mere

Novi slučajevi pojavili su se u gradu posle 56 dana tokom kojih nije zabeležen nijedan

  • 0
Peking Kina pijaca koronavirus losos

Foto: Tanjug/AP

Svi građani koji se obrate nekoj zdravstvenoj ustanovi u Pekingu zbog povišene temperature biće testirani na korona virus, rekao je danas portparol zdravstvene komisije za taj grad.

Od zdravstvenih ustanova tražiće se da tim pacijentima urade testove nukleinske kiseline, na antitela, krv, kao i rendgen snimak.

Nove mere su donete pošto je zdravstvena komisija Pekinga potvrdila 43 nova slučaja korona virusa u vezi sa najvećom poljoprivrednom pijacom Šinfadi u Pekingu.

Novi slučajevi pojavili su se u gradu posle 56 dana tokom kojih nije zabeležen nijedan, prenosi CNN.

Svi koji su bili na pijaci, u njenoj blizini ili u kontaktu sa nekim ko je tu bio biće podvrgnuti testiranju i medicinskom nadzoru.

Vu Žunju, glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da je epidemija najverovatnije u vezi sa zaraženom morskom hranom ili mesom, prenela je agencija Sinhua.

Pošto Peking nije 50 dana imao slučaj lokalne transmisije, virus teoretski ne bi trebalo da postoji u prestonici, dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA