Premijer Japana upozorio: Visoke temperature ne sprečavaju širenje virusa

Temperature na Bliskom istoku premašile su 35 stepeni, a broj obolelih veći je nego kad je bilo hladnije

  • 4
Peking Kina pijaca koronavirus losos Foto: Tanjug/AP

Premijer Japana Šinzo Abe rekao je danas da više temperature tokom leta verovatno neće usporiti prenošenje novog korona virusa, s obzirom na to da je broj zaraženih velik čak i na Bliskom istoku.

- Ne možemo se opustiti samo zato što je leto jer se infekcija širi na Bliskom istoku gde su temperature visoke - rekao je Abe, opovrgavajući ideju da topliji uslovi mogu igrati ulogu u smanjenju infekcija, prenosi japanska agencija Kjodo.

Temperature na Bliskom Istoku premašile su 35 stepeni Celzijusa u gradovima kao što su Teheran i Rijad, prestonice Irana i Saudijske Arabije, gde je, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije danas potvrđeno ukupno oko 185.000, odnosno 123.000 slučajeva.

U Kataru, gde je najviša temperatura bila oko 40 stepeni poslednje dve nedelje, prosečno se dnevno zarazi oko 1.500 ljudi, što je više nego u aprilu kada je bilo hladnije.

Abe je potvrdio da vlada nastoji da proširi medicinske strategije i testiranja uoči potencijalnog drugog talasa epidemije.

Takođe je rekao da je razvoj aplikacije za pametne telefone kojom bi se korisnici obaveštili o potencijalnom kontaktu sa nekim kome je dijagnostikovana virusna infekcija, u završnoj fazi, a ove nedelje bi trebalo da počne sa radom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko87

    14. jun 2020 | 21:29

    Ne sprecavaju sirenje,ali su ga veoma ublazile... Pratite broj mrtvih i tesko obolelih,videcete da su to neuporedivo manje cifre nego pre 2-3 meseca...

  • Bota

    14. jun 2020 | 21:45

    Jao kakva demagogija ! 😂😄

  • baba smilja iz darosave

    14. jun 2020 | 21:30

    to je svima jasno mnogi delovi sveta imaju visoke temperature tokom cele godine virus se sirio nije se smanjivao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA