Vlasnik kompanije "Midea" bio talac u sopstvenoj kući: Sin preplivao reku kako bi pozvao policiju

Otmičari su uhapšeni u nedelju oko 5.00 po lokalnom vremenu, 12 sati nakon što je policija dobila informaciju da su otmičari upali u vilu vlasnika kompanije "Midea" koji je bio bezbedan

  • 0
He Xiangjian Foto: Profimedia

Naoružani otmičari držali su kao taoca vlasnika kompanije "Midea" Hea Sijangžana, i to u sopstvenoj kući. Policija ga je oslobodila zahvaljujući sinu koji je uspeo da pobegne iz kuće koja se nalazi u luksuznom kompleksu.

Napadači su, kako prenose lokalni mediji, u kuću uneli eksploziv i kao taoca držali vlasnika kompanije koja proizvodi kućne aparate, prenosi RTS.

Policija je saznala za otmicu zahvaljujući 53-godišnjem Heovom sinu koji je uspeo da pobegne iz kuće i prepliva reku kako bi podigao uzbunu, prenosi Saut morning Čajna post.

Otmičari su uhapšeni u nedelju oko 5.00 po lokalnom vremenu, 12 sati nakon što je policija dobila informaciju da su otmičari upali u vilu vlasnika kompanije "Midea" koji je bio bezbedan, a policija je saopštila da niko nije povređen tokom operacije spašavanja.

Sedamdesetsedmogodišnji He Sijangžan živi u luksuznom kompleksu, a komšije navode da su iznenađeni upadom napadača zbog toga što je kompleks obezbeđen, a 24-časovno obezbeđenje ima i vila u kojoj živi vlasnik "Midee".

Čitav kompleks je bio pod policijskom zaštitom, a stanarima je bilo zabranjeno da napuštaju domove do ponedeljka ujutru.

He Sijangžan osnovao je kompaniju "Midea" sa 26 godina, a firma je u početku proizvodila ventilatora. Vrednost kompanije na berzi trenutno se procenjuje na 59 milijardi dolara.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA