≫ 

Kim digao u vazduh kancelariju za vezu: Snažna eksplozija na granici dve Koreje

Eksplozija je potresla industrijski kompleks Kesong

  • 3
Severna Koreja, Južna Koreja, kancelarija za vezu Foto: Tanjug/AP

Snažna eksplozija odjeknula je u industrijskom kompleksu Kesong u blizini granice Severne Koreje, javlja agencija Jonhap.

Kako javlja "Raša tudej", Severna Koreja je navodno digla u vazduh kancelariju za vezu.

Južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje potvrdilo je da registrovana eksplozija u kancelariji za vezu koja se nalazi u Kesongu, gradu na granici Južne i Severne Koreje. Prema prvim informacijama, zvanični Pjongjang digao je u vazduh kancelariju koja je 2018. godine osnovana od strane Severne i Južne Koreje.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika, nakon što je Severna Koreja digla u vazduh međukorejsku kancelariju za vezu u pograničnom gradu Kesong, javlja agencija Jonhap.

Severna Koreja je ranije upozorila da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja te dve zemlje.

Pretnja je upućena kao odgovor na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju. Industrijski kompleks Kesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.

Kimova sestra preti vojskom, dobila sva ovlašćenja vođe

Podsećanja radi, Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, zapretila je u subotu vojnom akcijom protiv Južne Koreje zbog zato što južni sused nije zaustavio prebacivanje letaka protiv vlade u Pjongjangu preko granica.

Ona je rekla da je dobila sva ovlašćenja kako bi preduzela "sledeću akciju" protiv Seula.

- Sprovodeći ovlašćenja vrhovnog vođe naše stranke i države, dala sam uputstva odeljenju za poslove sa neprijateljem da odlučno izvrše sledeću akciju - navela je Kim, prenosi AP.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA