≫ 

Ovo je Čerčilova fotografija koja je misteriozno nestala sa Gugla: Kompanija objasnila zašto

Umesto fotografije bivšeg premijera, od kraja aprila do proteklog vikenda stajala je siva silueta

  • 6
Vinston Čerčil Foto: Profimedia

Kompanija Gugl objasnila je zašto se u pretrazi informacija o nekadašnjem premijeru Velike Britanije Vinstonu Čerčilu nekoliko nedelja nije pojavljivala njegova fotografija.

Umesto fotografije, pojavljivala se siva silueta, prenosi BBC.

Naime, postojala je zabrinutost da je Gugl cenzurisao fotografija usled kontroverzi o Čerčilovoj statui, koja je proteklih dana predmet napada antirasističkih demonstranata.

Gugl je rekao da je greška nastala kada su pokušali da promene fotografiju.

Njegova slika je nedostajala u polju za informacije koje se pojavljuje na desnoj strani pretrage njegovog imena, a takođe i na spiskovima koje je sastavio Google, a na kojima su se nalazili britanski premijeri.

U nizu tvitova Gugl je objasnio kako je krajem aprila dobio kritike da fotografija koju su koristili, a koja je bila automatski izabrana, predstavlja mladog i manje prepoznatljivog Čerčila.

Kako su se složili da ova fotografija nije "najreprezentativnija", blokirali su je kako bi sistem automatski mogao da je zameni drugom.

- Obično bi se slika brzo ažurirala. U ovom slučaju, greška u našim sistemima sprečila je ažuriranje nove reprezentativne slike - rekao je Gugl.

Kao rezultat toga, kako su rekli iz kompanije, Čerčilova slika nedostajala je od kraja aprila do proteklog vikenda, kada je problem uočen i rešen ubrzo nakon toga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA