• 0

Otkazana Parada pobede u glavnom gradu Krima zbog korona virusa

Rusija je zbog pandemije za 24. jun odložila i održavanje vojne parade koja se tradicionalno obeležava 9. maja na moskovskom Crvenom trgu

  • 0
Moskva, Dan pobede, aviacija

Prontskrin: Ruptly.tv

Parada pobede koja je trebalo da bude održana u glavnom gradu Krima 24. juna otkazana je iz bezbednosnih razloga zbog pandemije korona virusa, napisao je danas načelnik krimske policije Sergej Aksjonov na svom nalogu na društvenoj mreži VKontakte.

Vojna parada povodom proslave 75. godišnjice pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Velikom patriotskom ratu do 1941. do 1945. trebalo je da se održi u Simferopolju 24. juna, preneo je TASS.
Na Paradi pobede je trebalo da bude prikazano preko 70 komada oružja i vojne opreme, uključujući tenkove T-72B3, raketne sisteme Grad, samohodne protivtenkovske raketne sisteme Hrizantema, a na njoj je trebalo da učestvuje preko 1.000 ljudi.
- U svrhu zaštite života i zdravlja građana, u skladu sa dekretom predsednika Ruske Federacije o održavanju vojnih parada i artiljerijske paljbe povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede u Velikom domovinskom ratu 1941-1945 i Parade pobeda 24. juna 1945. i po odobrenju savezne vlasti, doneo sam važnu odluku da se Parada pobede 24. juna održi samo u gradu heroju Kerču - napisao je Aksjonov.
Rusija je zbog pandemije za 24. jun odložila i održavanje vojne parade koja se tradicionalno obeležava 9. maja na moskovskom Crvenom trgu.

Video: Moskva danas kao grad duhova na Dan pobede i samo godinu dana ranije na isti dan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima