• 1

Britanci u karantin primaju i Jugoslovene i Čehoslovake: Ministarstvo priznalo grešku

Svi koji dolaze u Veliku Britaniju moraju između ostalog da prijave zemlju porekla kako bi se utvrdilo da li za njih važi obavezan dvonedeljni karantin, uveden zbog pandemije

  • 1

Pogrešan spisak zemalja ubačen je u spisak formulara kojim se na graničnim prelazima u Ujedinjenom Kraljevstvu prijavljuje za karantin, javlja RTS.

Iako to ne mogu da dokažu važećim pasošem onima koji se osećaju kao Jugosloveni zaigraće srce kada u elektronski formular na internet sajtu Forin ofisa budu unosili podatke o sebi, navodi Javni servis.

Ne samo njima, već i građanima Čehoslovacke, Istočne Nemačke, Sovjetskog Saveza, Južne Rodezije i Holandskih Antila.

Svi koji dolaze u Veliku Britaniju moraju između ostalog da prijave zemlju porekla kako bi se utvrdilo da li za njih važi obavezan dvonedeljni karantin, uveden zbog pandemije.

Neki putnici bili su iznenadeni kada su ugledali države koje više ne postoje pa su izrazili sumnju da sistem koji je napravio ovakav propust krije u sebi i ozbiljnije greške.

Opravdanje Ministarstva spoljnih poslova bilo je isprva da im je namera bila da ljudi odaberu zemlju u kojoj su rođeni, ali su ubrzo priznali da su verovatno koristili zastarelu listu, dodajući da su to u međuvremenu popravili, javlja RTS.

Video: Do pre mesec dana ovo je bilo jedno od najživljih mesta na svetu, sada je grad duhova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    Izvukli su pogrešan spisak... to je onaj sa zemljama koje su sistemski uništavali. Licemeri britanski, najveće zlo u istoriji

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima