Nezapamćena oluja u Grčkoj: Grad tukao, bagerima ga sklanjali sa puteva kao da je snežni nanos

Vatrogasna brigada dobila je oko 60 poziva da ispumpava vodu iz brojnih stambenih i poslovnih objekata, a pet osoba je spaseno iz automobila koje je zahvatila bujica

  • 4

Snažna oluja pogodila je u noći između utorka i srede okolinu grčkog grada Drama, a pljuskovi su potopili brojne radnje i stanove, čak i oštetile nekoliko puteva u tom delu zemlje.

Kako javljaju grčki mediji, Vatrogasna brigada dobila je oko 60 poziva da ispumpava vodu iz brojnih stambenih i poslovnih objekata, a pet osoba je spaseno iz automobila koje je zahvatila bujica.

Pored velike količine kiše, područje se našlo pod udarom snažnog grada. O kakvoj količini je reč govori podatak da su bageri morali da ga sklanjaju kako bi oslobodili puteve i ulice, pošto je napadalo između 30 i 40 centimetara leda.

Gradonačelnik Drame Hristodulus Mamsakos rekao je za jednu radio stanicu da su se “nebesa otvorila”.

- Pitali smo se da li je stvarno to što vidimo očima. Toliko grada nismo nikada videli, nismo mogli da verujemo. Za samo sat vremena svi putevi su bili potopljeni, a u isto vreme kada je padala kiša došao je grad koji je uništio sve - rekao je Mamsakos.

Meteorolozi su upozorili da je su u toku dana mogući grmljavina, ali i pljuskovi u centralnim i severneim delovima Grčke.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA