≫ 

Sve žešći sukobi zbog rasizma u SAD: Rekao “crnčuga” pričajući telefonom, Afroamerikanac ga prebio

Video je ubrzo postao viralan pošto ga je podelio na društvenim mrežama kontroverzni aktivista Tarik Našid

  • 0

Društvenim mrežama kruži video snimak na kome se vidi kako je Afroamerikanac oborio belca na zemlju i udarao ga je, jer je ovaj navodno upotrebio reč “crnčuga” dok je pričao telefonom.

Do incidenta je navodno došlo u prodavnici u Flintu, gradu u američkoj državi Mičigen, a video snimak je najverovatnije na Fejsbuku objavio reper “FT Quay.”.

- Ovo nije ceo video snimak, moj brat i ja bili smo u tržnom centru... neki čovek pričao telefonom i izgovorio je “Nema nikog sem neke crnčuge”... Mislio je da ga nismo čuli jer je ima masku na licu - napisao je reper.

Video je ubrzo postao viralan pošto ga je podelio na društvenim mrežama kontroverzni aktivista Tarik Našid.

- Muškarac u radnji u Flintu navodno je oslovio Afroamerikanca kao “crnučugu” dok je pričao telefonom. On ga je čuo, a zatim su stvari krenule nizbrdo - napisao je Našid u objavi.

Širom Sjedinjenih Američkih Država traju protesti protiv rasizma i brutalnosti policije pošto je 25. maja nastradao Afroamerikanac Džordž Flojd prilikom hapšenja. Policajac Derek Šovin držao je koleno na njegovom vratu preko osam minuta, a iako je molio da ga pusti jer nije mogao da diše, Šovin je to ignorisao.

Flojd je podlegao povredama, a Šovinu i još trojici policajaca sudi se za ubistvo.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA