Brazilski poglavica preminuo od korona virusa: Autohtono stanovništvo umire uznemirujućom brzinom

Pajakan (66) je umro juče u bolnici na jugu Pare, države u kojoj se epidemija korona virusa proširila među autohtonim zajednicama

  • 3
pleme

Foto: Wikimedia.org

Paulinjo Pajakan, poglavica plemena Kajapoa poznat po svojim ekološkim protestima u Brazilu, umro je nakon što je hospitalizovan zbog korona virusa, potvrdilo je brazilsko Ministarstvo zdravlja.

Pajakan (66) je umro juče u bolnici na jugu Pare, države u kojoj se epidemija korona virusa proširila među autohtonim zajednicama i ubila nekoliko plemenskih starešina, prenosi AP pozivaju hi se na CNN Brazil.

Pajakan je bio poznat po tome što je skrenuo pažnju na troškove izgradnje hidroelektrane Belo Monte na Amazonskoj reci Ksingu tokom 1980-ih.

Autohtono stanovništvo Brazila umire uznemirujućom brzinom od kovid-19. Stopa smrtnosti duplo je veća od ostatka stanovništva Brazila, navodi APIB, koji prati broj slučajeva i smrti među 900.000 autohtonih stanovnika zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    18. jun 2020 | 21:51

    Поглавица познат по еколошком протесту? Умро од короне? И још неколико поглавица умрло од короне? Занимљиво....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA