≫ 

Horor kakav Grčka ne pamti: Otela ćerku od drugarice da bi je silovala, devojčicu drogirala

Markela je oteta ispred škole u Solunu, a roditeljima je vraćena nakon dva dana intenzivne potrage

  • 3
Markela, devojčica, Grčka, otmica Printscreen Youtube

Slučaj nestanka desetogodišnje devojčice Markele koja je 11. juna oteta ispred škole u Solunu već danima je glavna tema u Grčkoj. Devojčica je vraćena roditeljima nakon gotovo 48 sati opsežne potrage, a ispostavilo se da ju je otela porodična prijateljica (33) sa namerom da je siluje.

Dete je pronađeno prošle sedmice na jednoj benzinskoj pumpi, vidno uznemirena i pomalo pogubljena. Ispostaviće se da je dete bilo drogirano.

Ubrzo je privedena žena (33), koja je navodno prijateljica porodice. Ona je, kako prenose mediji, kobnog dana došla ispred škole koju Markela pohađa i nagovorila je da pođu zajedno. Prema rečima Markelinih drugara iz škole koji su je poslednji put videli, devojčica je odšetala sa ženom crvene kose. Međutim, umesto kući, otmičarka je devojčicu odvela u jedan stan u naselju Kalamarija, gde joj je sipala drogu u piće.

Nakon toga je dete našminkala i fotografisala, možda čak i bez odeće. Pojedini mediji pišu da je osumnjičena priznala da je uzela devojčicu jer je želela sa njom da ispuni svoje seksualne fantazije. Na saslušanju je navodno rekla kako je privlače maloletne devojčice. Međutim, policija sumnja da se iza svega krije lanac trgovine ljudima i da je devojčica oteta kako bi bila prodata u belo roblje.

Osumnjičena je uhapšena u sredu u Kateriniju, dok je bila kod frizera, pokušavajući da promeni lični opis, pošto su je kamere prethodno snimile ispred škole kako razgovara sa devojčicom. U stanu gde je navodno držala devojčicu pronađena je odeća koju je nosila na dan otmice.

Devojčica navodno nije silovana, ali je Markela u policiji rekla da ju je otmičarka oborila na krevet, legla preko nje i trljala se u nju, a dete, budući da je bilo drogirano, nije imalo snage da je odgurne.

Osumnjičena se trenutno nalazi u pritvoru i na teret joj se stavlja više krivičnih dela.

Video: Snimak prolaska žutog kombija pored majke sa decom u Šapcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maria

    19. jun 2020 | 13:35

    Da... ovo je strasno i ovo se desava. Sa ovim Grci pocinju vesti, svi su sokirani... Roditelji, vodite racuna ne samo po drustvenim mrezama vec i o licima koji dolaze u kontakt sa vasom decom. Pa neka to bude i "najbolji prijatelj", komsija...

  • Nevena

    19. jun 2020 | 16:56

    Vredi napomenuti da je u potragu bio ukljucen i Amber alert sistem, za cije se uvodjenje jos uvek bezuspesno zalazemo. Ja sam ovo i videla na TV kao Amber alert objavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA