Boltonova knjiga ugledaće svetlost dana: Sad će ceo svet znati kako Tramp vlada

Sud odobrio objavljivanje Boltonove knjige

  • 3
DZon Bolton Tanjug/AP, Pixabay

Savezni sud presudio je danas da knjiga bivšeg američkog savetnika za bezbednost Džona Boltona može da bude objavljena, uprkos pokušaju administracije predsednika Donalda Trampa da to blokira zbog zabrinutosti da bi poverljive informacije bile dostupne javnosti.

Odluka Okružnog sudije Rojsa Lamberta predstavlja pobedu za Boltona u slučaju u kojem je zabrinutosti za bezbednost bila suprotstavljena pravu iz Prvog amandmana američkog Ustava kojim je garantovana sloboda govora, navodi AP.

Presuda znači da će u izbornoj godini biti objavljeni memoari u kojima Bolton pruža ne baš pozitivnu sliku Trampovog vođenja spoljne politike tokom burnih godinu i po, koliko je proveo na mestu savetnika za nacionalnu bezbednost.

Trampova administracija pokušala je da na sudu oduzme zaradu na knjigu "U prostoriji u kojoj se dogodilo" ("In the Room Where it Happened") i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u tužbi da je Bolton prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbednost.

Tramp je oštro je kritikovao Boltona, optuživši ga da je u knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD izneo laži.

Video: Da li je američki zvaničnik slučajno otkrio plan za invaziju na Venecuelu?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. jun 2020 | 21:07

    Liberalno zlo je Bolton. Zasto bi se Tramp plasio izmisljotina koje je strucnjak naveo? Mozda zato sto liberalni mediji to prenise i prave pricu bez price. spinovanje pun gas protiv Trampa. Da li smo mi zaboravili ko nas je bombardovao i ko nam je naneo najvece zlo?

  • Aca

    20. jun 2020 | 20:12

    Zabole nas za tebe i tvoju knjigu tebi Tramp trn u oku sto nisi unitio Vencuelu kao Libiju po diktatu duboke drzave!!!Molim da se objavi

  • Aca

    20. jun 2020 | 20:11

    Ovaj demokratski covek Klintonov njemu nista ne verujem jer je Tramp napao leglo zmija sad ce njega da okrive kao Milosevica Karadzica Mladica Gadafija Madura i ostale.....Narod sve zna i znamo ko ste i sta ste vi demonkrate i ko su vasi ljudi u svetu.Molim da se objavi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA