Šest Trampovih saradnika obolelo od korone: Odmah prebačeni u karantin, neće biti na skupu u Tulsi

Šest zaposlenih u Trampovoj kampanji pozitivni na Covid-19

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Šest osoba koje rade na pripremi današnjeg predizbornog skupa predsednika SAD Donalda Trampa u Tulsi, u američkoj saveznoj državi Oklahomi, pozitivne su na korona virus, saopšteno je iz Trampove kampanje.

- U skladu sa protokolima o bezbednosti, radnici kampanje testirani su na COVID-19 pre događaja. Šest članova je testirano pozitivno posle više stotina obavljenih testiranja - rekao je predstavnik Trampove kampanje, prenosi Si-En-En.

On je dodao da su hitno preduzete mere i da su zaraženi prebačeni u karantin, kao i da na današnjem skupu neće biti niko zaražen korona virusom ili bilo ko od drugih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa šestoro zaraženih radnika.

Predstavnik Trampove kampanje je podsetio i na mere pred današnji predizborni skup u Tulsi, koje podrazumevaju da se svim učesnicima mitinga proverava temperatura i da im se dele zaštitne maske i rukavice.

AP je ranije izvestio da će Trampov miting biti održan samo nekoliko ulica od mesta na kojem se 1921. godine dogodio istorijski masakr Afroamerikanaca, jedan od najkrvavijih u američkoj istoriji, zbog čega su aktivisti crnačke zajednice u Tulsi upozorili da bi miting mogao da izazove nasilje.

Vrhovni sud Oklahome u petak je, kako je ranije javio AP, odbacio zahtev dvojice građana Tulse da svi koji budu prisustvovali Trampovom mitingu moraju da nose zaštine maske i drže propisanu fizičku razdaljinu u areni u kojoj će događaj biti održan.

Video: To pitajte Kinu: Tramp pobesneo na novinarku zbog pitanja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA