≫ 

Nemačka više ne drži koronu pod kontrolom? Buknulo žarište u klanici, hitno zatvaraju škole

Na severu zemlje zatvorene škole, pokrenuta hitna istraga

  • 17
Korona virus, koronavirus, Nemačka, medicinska sestra Foto: Tanjug/AP

Stopa reprodukcije korona virusa, poznata i kao R broj, u Nemačkoj je skočila na 1,79.  Na tamošnjem institutu za javno zdravlje potvrdili su da je njena vrednost značajno iznad vrednosti kojom bi se epidemija stavila pod kontrolu.

R broj pokazuje na koliko bi se u ljudi, u proseku mogao preneti virus. Ako je iznad jedan, onda je rast broja zaraženih ekponencijalan, ali ako je ispod, širenje zaraze se može staviti pod kontrolu, piše Sky news.

U ovom slučaju R broj pokazuje da bi 100 zaraženih moglo zaraziti još 179 drugih osoba.

Prethodna vrednost, merena u petak, pokazala je da R broj iznosi 1,06.

Povećanje stope reprodukcije zabeleženo je nakon što su stotine radnika ove nedelje pozitivno testirane na COVID-19 u klanici na severu Nemačke, što je rezultiralo zatvaranjem lokalnih škola i hitnu istragu. Testirano je više od 1.000 radnika, a čak njih 657 je pozitivno.

Zaraza je ponegde buknula i lokalno, kao što su npr. migrantski centri. Ostali slučajevi infekcije su, kako se navodi, povezani sa crkvenom službom ili sa porodičnim proslavama.

Video: Brutalna nemačka policija hapsila u centru Berlina, jer demostranti ne poštuju mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    20. jun 2020 | 23:26

    Sta se sa nama desava zadnjih par dana po 90 i vise obolelih mi igramo utakmice pred par desetina hiljada navijaca, organizujemo slavlja, decu pozivaju u Skole u kojima ce biti izbori radi upisa i sl. Ima li iko normalan ovde? Sta kaze struka nisam cula da su se oglasili po svim ovim pitanjima.

  • Siki

    20. jun 2020 | 23:27

    Ako Nemacka gubi borbu sa Koronom, cemu mi da se nadamo .🤔

  • bgd

    21. jun 2020 | 10:07

    Dosla sam iz Nemacke pre nekoliko dana. Mogu reci da su ovde mere zaista bile bolje. Tamo nije bilo zabrane kretanja, razdvajanje u prevozu, sve je normalno radilo sem velikih objekata, nisu nosili maske. Tek svaki 100-i covek je imao na sebi masku. Guzve po gradu, guzve u prodavnicama. Jedino kod lekara je bilo nekog razmaka. Zatim avion. Ocekivala sam da ce biti nekog rastojanja, sedeli smo svi jedan do drugog,kao sardine. Dakle,neozbiljno i ocekivano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA