≫ 

Srušen i zapaljen spomenik generala Pajka u Vašingtonu: Kip uništen na 3 kilometra od Bele kuće

Pajkov Kip srušili su u petak učesnici protesta povodom smrti Afroamerikanca Džordža Flojda

  • 7

Učesnici protesta povodom smrti Afroamerikanca Džordža Flojda srušili su i zapalili statuu generala Konfederacije u Građanskom ratu Alberta Pajka u Vašingtonu.

Učesnici protesta su Pajkov kip srušili u petak uveče na trgu udaljenom oko tri kilometra od Bele kuće, preneo je Glas Asmerike.

Spomenici Konfederaciji, simboli južnih saveznih država koji su ostali iza neuspešnog pokušaja da se zadrže Afroamerikanci u ropstvu, bili su predmet kritika i prethodnih decenija, a pogotovo tokom protesta koji se sada odigravaju, navodi VOA.

U demonstracijama zbog smrti Flojda, veći broj statua podignutih u čast Konfederacije oštećen je ili srušen tokom proteklih sedmica u državama na jugu SAD, javio je ranije AP.

Protesti širom SAD i sveta traju od 25. maja kada je Flojd preminuo tokom nasilnog policijskog privođenja u Mineapolisu.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lolas

    21. jun 2020 | 09:50

    Nasiljem tražiti pravdu za nasilje koje je počinjeno? Glupost. Prava se traže na miran način, sve drugo je licemerno. Muka mi je od dvostrukih aršina gde se jedno nasilje optužuje, a drugo opravdava.

  • Kole

    21. jun 2020 | 09:53

    Kad se neko ponaša kao zver, ne treba da se čudi kad ga tako tretiraju. Prava se ostvaruju tako što i drugima dajete za pravo, a ne idete i palite sve oko sebe, afektno, ko malo dete koje se valja na podu prodavnice kad nešto ne dobije. Apsurd.

  • ime

    21. jun 2020 | 09:49

    Samo potvrdjuji prrdrasude koje ljudi imaju prema njima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA