"Treba da štitimo Nemce od Rusa, a daju im milijarde za gas": Tramp kritikovao Angelu Merkel

U svom govoru on je, kako prenose nemački mediji, u pet navrata pomenuo „Angelu“, nemačku kancelarku Angelu Merkel, i upitao šta je sa novcem koji je Nemačka proteklih 25 godina premalo izdvajala za odbranu

  • 10
Tramp NATO samit Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, na prvom predizbornom mitingu u Tulsi u Oklahomi, napao je Nemačku, rekavši da duguje NATO milijardu dolara.

Tramp je, u obraćanju okupljenima, rekao da SAD povlače 10.000 svojih vojnika iz Nemačke, jer Berlin duguje NATO, na osnovu nedovoljnih izdataka za odbranu u poslednjih 25 godina, bilion dolara.

Ponovio je kritiku na račun Nemačke zbog gasovoda Severni tok 2, upitavši „treba da štitimo Nemačku od Rusije, ali Nemačka plaća milijarde za energiju iz novog gasovoda Rusiji“.

U svom govoru on je, kako prenose nemački mediji, u pet navrata pomenuo „Angelu“, nemačku kancelarku Angelu Merkel, i upitao šta je sa novcem koji je Nemačka proteklih 25 godina premalo izdvajala za odbranu.

Kazao je da mu je Merkelova prošle godine obećala da će do 2030. ili možda 2032. ispuniti cilj od dva odsto BDP-a za odbranu.

- Ne Angela, to tako ne funkcioniše - poručio je Tramp dodajući da će SAD sve dok budu debatovale sa Nemačkom o izdacima za odbranu smanjiti svoje snage u toj zemlji.

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. jun 2020 | 13:52

    Od koga se Nemačka brani i NATO, njih niko ne napada jedino u nezavisnim medijima zato šta oni napadaju i uništavaju države koje im nisu po volji, ili im trebaju njihova nafta i druga bogatstva...zahvaljujući njihovim "milosrdnim anđelima" milioni ljudi ostali bez domova,porodica,posla i luta svetom u potrazi za drugim životom...

  • Ja

    21. jun 2020 | 11:26

    Bolje da se branimo od virusa..bolje pare u zdravstvo ulažite..

  • Драган

    21. jun 2020 | 11:45

    Само ограничени апсолутиста може да да овакву изјаву.То је значајан недостатак интелигенције .На планети земљи има толико могућих природних и људских фактора да могу да униште живот на земљи тако рећи у трен ока.Да не причамо како треба да се понаша људско здраво биће .Трамп од тога ништа не види .Е Г О Ц Е Н Т Р И К. !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA