≫ 

Meteorolozi najavili: U Grčkoj kiša, ali neće dugo trajati

Grčki meteorolozi najavljuju poplave zbog obilnih padavina

  • 28

Snažno nevreme koje je danas zahvatilo severne delove Grčke će se već od sutra širiti ka jugu, a veći deo zemlje zahvatiće ozbiljna oluja praćena obilnim pljuskovima i grmljavinom, kakva je , uostalom, i karakteristična za letnji period.

Meteorolozi upozoravaju na naglo pogoršanje vremena, a zbog veće količine padavina nije isključeno da dođe i do poplava.

Prema najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda u ponedeljak u poslepodnevnim satima očekuje se naglo pogoršanje vremenskih uslova koje će do utorka doneti obilne padavine u većem delu zemlje, a u utorak se očekuje "udar na ostrva".

Kako je saopšteno, pripadnici civilnih sektora su u stanju pripravnosti u slučaju da dođe do poplava ili drugih problema usled nepogodnih vremenskih uslova.

Već danas došlo je do velikih problema u okolini Soluna.

U gradu Ser, koji se nalazi na oko 70 kilometara od Soluna, poplavljeno je više od 100 domova. Na terenu su vatrogasci koji pokušavaju da ispumpaju vodu iz poplavljenih domaćinstava, a nekoliko porodica je i evakuisano.

Video: Nevreme po Srbiji seje pustoš: Ima li kraja ovoj kiši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petrana iz CG

    21. jun 2020 | 21:48

    Zasto ovoliko negativnih komentara? Ljudi putuju kad mogu, ovo je pravo vrijeme,bez guzvi,e sad sto je situacija ovakva,a bas niko ne moze znat kakvo ce mu vrijeme potrefit. Nadam se da cete uspjet uzivat i nakupit D vitamina,treba zimu pregurat.

  • Tracker Predator

    21. jun 2020 | 21:30

    U crnu goru samo litije rokaju💪 nema sezone nema turista niti bilo kakvih turističkih aktivnosti na vidiku...is clear

  • Rs

    21. jun 2020 | 20:55

    Svuda ide potop

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA