≫ 

Sukob kartela u Meksiku: 12 mrtvih, otkrivene masovne grobnice

Zbog talasa nasilja u to područje upućena je policija, vojska i Nacionalna garda

  • 0
Meksiko karteli Foto: Tanjug/AP

Najmanje 12 osoba ubijeno je tokom vikenda u obračunima bandi na severu Meksika, tokom kojih su pripadnici suprotstavljenih strana u saveznoj državi Sonori napadali kuće, automobile i benzinske stanice, prenose lokalni mediji.

Na snimku koji je na Tviteru objavio aktivista Adrijan Le Baron vidi se nekoliko tela položenih duž seoskog puta, prenosi hrvatski Index.

Zbog talasa nasilja u to područje upućena je policija, vojska i Nacionalna garda.

Istovremeno su u središnjem delu Meksika snage bezbednosti uhapsile 26 osoba pod sumnjom da su članovi kartela Santa Rosa de Lima.

Članovi kartela su postavili barikade i palili policijska vozila kako bi omeli operaciju.

Zločinačka organizacija iz države Guanahuato uglavnom se bavi krađom benzina i trenutno se za nadzor nad regijom bori s kartelom Halisco Nueva Generasion.

Kartel Nueva Generasion svojim sedištem smatra podrucje Guadalahare, gde je od januara do maja otkriveno nekoliko masovnih grobnica s 215 tela, kako je objavilo državno tužilaštvo.

Masovne grobnice otkrivene su u okolini Guadalahare, glavnom gradu pokrajine Halisco i drugom najvećem meksičkom gradu, saopštio je u subotu državni tužitelj Gerardo Oktavio Solis.

Veći broj tela već je identifikovan.

Meksikom već godinama besni brutalan rat narko-kartela koji nastoje preuzeti nadzor nad trgovinom drogom za Sjedinjene Američke Države.

Video: Ovako izgleda auto američke porodice koju je ubio meksički narko kartel

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA