Ispovest verenice Džulijana Asanža: Ovako je osnivač Vikiliksa viđao svoju decu a da niko nije znao

Advokatica poreklom iz Južne Afrike Stela Moris (37) zaljubila se u Asanža (48) tokom 2015, kada ga je posećivala radi zakonitog pokušaja da zaustavi njegovo izručenje SAD

  • 0
Stella Morris Printskrin: Youtube/acTVism Munich

Verenica osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža prvi put je progovorila o tome kako je uspela da rodi dvoje dece sa njim dok je on bio zatvoren u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

Advokatica poreklom iz Južne Afrike Stela Moris (37) zaljubila se u Asanža (48) tokom 2015, kada ga je posećivala radi zakonitog pokušaja da zaustavi njegovo izručenje SAD, navodi Dejli mejl.

Gabrijel koji sada ima tri godine i jednogodišnji Maks rođeni su dok se Asanž nalazio u ambasadi Ekvadora, gde je 2012. dobio politički azil koji je trajao sve do prošlog aprila, kada je uhapšen.

Moris kaže da je srećna što je upoznala Asanža koji je sa Vikiliksom "promenio svet".

- Postali smo prijatelji i gledali smo filmove zajedno i jednostavno sam volela da provodim vreme s njim. Bilo je veoma romantično i slatko. Nije bilo lako, ali kada ste sa nekim koga volite možete nemoguće situacije da učinite mogućim - rekla je ona za emisiju "60 minuta".

Kada je ostala trudna sa Gabrijelom, Asanž je bio u ambasadi već četiri godine i verovalo se da je pod konstantnim video nadzorom. Međutim, Moris, koja se verila sa Asanžom 2017, kaže da su njeni sinovi začeti u sobi koja nije bila pokrivena kamerama.

Džulijan Asanž Foto: Tanjug/AP

- Džulijan je imao svoj privatan prostor, njegova soba i kancelarija nisu imale kamere - navela je ona.

Moris je otkrila da su ona i Asanž angažovali njihovog prijatelja Stivena Hua kako bi se predstavljao kao otac dece. Hu je redovno dovodio Gabrijela i Maksa u ambasadu kako bi posetili oca. Moris nije nikada dolazila u ambasadu u isto vreme kada i deca.

Tvrdi da su neki ljudi u ambasadi bili sumnjičavi da li je Asanž zaista otac dece, pa je tako jedan pripadnik obezbeđenja navodno planirao da ukrade Gabrijelovu pelenu kako bi se uradio DNK test.

Kako je dodala, imala je podršku Asanžovih roditelja Kristine i Džona Asanža.

Video: Prvi snimak Asanža od kako je u zatvoru

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA