“Sa Madurom samo o njegovom odlasku sa vlasti”: Tramp o eventualnom sastanku sa liderom Venecuele

Tramp je istakao da će uvek biti protiv socijalizma, ali i uz narod Venecuele

  • 3
Donald Trump, Donald Tramp Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih DržavaDonald Tramp osvrnuo se danas na svoje ranije izjave da bi razmotrio sastanak s predsednikom Venceuele Nikolasom Madurom, navodeći da će se sastati s njim samo kako bi razgovarali o odlasku venecuelanskog lidera sa vlasti.

- Moja administracija je uvek bila na strani slobode i protiv opresivnog režima Madura! S Madurom bih se sastao samo da razgovaram o jednoj stvari: mirnom odlasku iz vlasti! - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Predsednik SAD je dodao da će uvek biti protiv socijalizma i uz narod Venecuele.

Otkiven detalj propale invazije: Amerikanci priznali da su hteli da otmu Madura i stave ga u avion?

Podsećanja radi, svetski mediji su krajem maja brujali o navodnoj neuspeloj akciji otmice Madura od strane američkih plaćenika i protivnika režima venecuelanskog predsednika.

Bivši američki vojnici koji su zarobljeni prilikom neuspelog pokušaja invazije na Venecuelu, rekli su prilikom saslušavanja da im je zadatak da obezbede mesto za sletanje aviona, u koji bi smestili predsednika te zemlje Nikolasa Maduro nakon što ga otmu.

Državna televizija emitovala je snimak ispitivanja dvojice nekadašnjih pripadnika “Zelenih beretki”, koji su optuženi da su učestovali u pokušaju da se svrgne Maduro.

Nikolas Maduro Nikolas Maduro, Foto: Tanjug/AP

Amerikanac Luk Denman rekao je da mu je Džordan Gudro, veteran američkih specijalnih snaga i osnivač privatne firme za obezbeđivanje Silverkorp, predložio krajem novembra i početkom decembra da učestvuje u sklanjanju predsednika Venecuele sa vlasti. Denman nije potpisao nikakav papir, ali mu je Gudro tokom razgovora dao neka uputstva koja se tiču obučavanju boraca opozicije kao i “stavljanju Madura u avion”.

- Mi smo izvršili invaziju na zemlju, trebalo je da izvršimo napade na policijske i vojne ciljeve i zarobimo predsednika Madura - rekao je tada Denman.

Video: Predsednik Maduro odbrusio Amerikancima i zapretio pobunjenicima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    22. jun 2020 | 19:23

    Da li ce Maduro da sidje sa vlasti ili ce jos vise da je ucvrsti o tome neces odlucivati ti nego gradjani Venecuele ma izborima! Kako ovi volr svuda da gurnu nos...

  • Гаргамел

    22. jun 2020 | 20:53

    Ај то поручи председнику Кине 😂

  • Predrag Z.

    22. jun 2020 | 20:15

    Pre ćeš ti otići sa vlasti nego Maduro !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA