≫ 

Rusija prepravila broj umrlih od korona virusa: Duplo više smrtnih slučajeva bilo u aprilu

Mali broj smrtnih slučajeva u Rusiji u poređenju sa zemljama koje su teško pogođene epidemijom pokrenuo je niz pitanja u vezi sa tim da li je Moskva transparentno izveštavala o epidemiji

  • 2
Rusija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ruska držvana agencija za statistiku prepravila je brojku koja se odnosi na broj smrnih slučajeva od korona virusa u aprilu. To je učinjeno jer je agencija navodno dobila potpunije podatke od nacionalnog kriznog centra za korona virus, piše Moskva tajms.

Federalna služba za statistiku Rostat više je nego udvostručila broj smrtnih slučajeva za april na 2.712, nakon što je uključila i slučajeve u kojima Kovid-19 možda nije direktno izazvao smrt.

- Imamo drugačiju metodologiju proračina - izjavio je šef Rostata Pavel Malkov za vesti na RBC.

Mali broj smrtnih slučajeva u Rusiji u poređenju sa zemljama koje su teško pogođene epidemijom pokrenuo je niz pitanja u vezi sa tim da li je Moskva transparentno izveštavala o epidemiji. Prema zvaničnim podacima, do danas je od Kovida-19 u toj zemlji umrlo ukušno 8.359 ljudi.

Rusija je ranije prirpisala te podatke svojoj praksi masovnog testiranja i vršenju obdukcije na svakom preminulom pacijentu sa korona virusom kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Video: Sankt Peterburg: U požaru u Kovid bolnici život izgubilo pet pacijenata

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sulejman poturica

    23. jun 2020 | 13:25

    To donose oni iz demokratskih zemalja a te zemlje kriju broj obolih.

  • miro

    23. jun 2020 | 17:15

    Pa to je normalno kao i kod Kineza komunisti sve svoje lose sakrivaju.Kad izadje na videlo bude kasno .Zato i propadaju.Hvala ako objavite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA