≫ 

Čikago kao ratna zona: Tokom vikenda upucane 104 osobe, umrlo njih 14, među kojima petoro dece

13-godišnja devojčica je umrla pošto je pogođena u vrat dok je gledala televiziju u svom domu

  • 6
Čikago pucnjave policija Foto: Tanjug/AP

Američki grad Čikago i dalje beleži visoku stopu kriminala, a samo tokom ovog vikenda ubijeno je 14 osoba, uključujući petoro dece. Ukupno je tokom dana kada se proslavljao Dan očeva bilo na desetine oružanih incidenata.

Od petka uveče do ponedeljka ujutru, 104 osobe su upucane u Čikagu, među njima je i trogodišnji Miki Džejms. Pogođen je dok je bio u automobilu sa svojim ocem, koji je i bio meta, saopštila je policija. Dečak je brzo odvezen u bolnicu, ali je umro nedugo posle prijema.

Dvojica tinejdžera starih 16 i 17 godina ubijeni su samo sat vremena ranije kada im je prišao nepoznati napadač i upucao ih. Kasnije istog dana, 13-godišnja devojčica je umrla pošto je pogođena u vrat dok je gledala televiziju u svom domu.

U još jednom incidentu, dvojica tinedjžera od 15 i 16 godina su upucana iz vozila u pokretu. Mlađi je pogošen u nogu, grudi i abdomen i proglašen mrtvim u bolnici. Drugi je pogođen u zglob i u stabilnom je stanju.

Katastrofalan bilans naveo je lokalne vlasti da hitno održe sastanak. Istrage su u toku.

Čikago ove godine beležei rekordnu stopu oružanih napada, a više desetina ljudi je ubijeno i ranjeno u incidentima.

Protesti koji su usledili nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu doveli su do opšteg haosa u celoj zemlji, a zvaničnici Čikaga veruju da je na ulicama potrebno više policije.

Video: Zatvor u Čikagu posto jedno od najvećih žarišta korona virusa u SAD

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA