Antitela na korona virus ima više od 40 odsto stanovnika "skijališta smrti"

Austrija je imala više od 17.000 infekcija i gotovo 700 smrtnih slučajeva do danas, što je relativno mali broj u poređenju s evropskim susedima

  • 0
Išgl Skijalište Išgl / foto: pixabay.com

Više od 40 odsto stanovnika austrijskog skijališta Išgla razvilo je antitela protiv korona virusa, pokazalo je istraživanje.

Reč je o mestu koje je nekada bilo u središtu epidemije korona virusa u Evropi, a hiljade ljudi, od kojih su mnogi bili turisti drugih evropskih zemalja, zaražene su upravo tom mestu početkom marta pa je zbog toga u nekim medijima dobio naziv "skijalište smrti".

Naučnici sa Medicinskog univerziteta u Insbruku sproveli su testove na antitela na 1.473 osobe, što je oko 79 odsto populacije Išgla, prenosi BBC.

Studija je otkrila da 42,4 odsto ispitanih ima antitela na koronavirus.

Direktorka Instituta za virusologiju na univerzitetu Dorote fon Laer rekla je da je Išgl imao najveću "prevalenciju antitela koja su ikada dokazana u studiji".

- Iako kolektivni imunitet ne može da se pretpostavi, stanovništvo Išgla trebalo bi u velikoj meri da bude zaštićeno - rekla je Fon Laer.

Austrija je imala više od 17.000 infekcija i gotovo 700 smrtnih slučajeva do danas, što je relativno mali broj u poređenju s evropskim susedima, navodi BBC.

Video: Vanredna situacija u Pazaru zbog korone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA