Nesvakidašnje hapšenje: Žrtva provale posle 6 meseci saznala da je pljačkaš njegov sin

Policija u Mađarskoj dobila je pismo koje ih je dovelo do počinioca krivičnog dela

  • 1
Hapšenje, policija, Mađarska Printscreen/Youtube

U Monoru, predgrađu Budimpešte, u noći 21. januara 2020. nepoznati lopov provalio je u jednu porodičnu kuću iz koje je odneo profesionalni alat vredan nekoliko hiljada evra.

Policija je mesecima pokušavala da pronađe počionica i na kraju je zatvorila slučaj, jer lopovu nisu mogli da uđu u trag. Međutim, krajem juna u policijsku stanicu je stiglo pismo u kom nepoznata osoba opisuje kako je tekla krađa i policiji daje dovoljno informacija da uhvate pljačkaša.

Policija je potom krenula u akciju i pretresla stan jednog mladića u kom je pronašla dobar deo ukradenog alata. Gotovo istovremeno policijska patrola pokucala je na vrata oštećenog, ali ne da bi mu saopštili da su konačno našli lopova, već da bi ispitali njegovog sina, koji je, kako se ispostavilo bio "mozak operacije".

Ispostavilo se da je mladić (22) ugovorio pljačkanje kuće njegovog oca, a sve zbog toga što je ostao bez para. On je organizovao krađu očevog alata, a potom i prodaju kako bi došao do novca.

Tokom ispitivanja sin oštećenog je priznao delo. On je rekao da se sa prijateljem te januarske noći kolima došao do očeve garaže, da je vrata razvalio šrafcigerom i čekićem i u gepek spakovao sav alat za koji je mislio da je vredan.

Sledećeg dana je on ocu saopštio da je kuća opljačkana.

Video: Žena opljačkana u centru Beograda usred bela dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA