≫ 

Danska premijerka treći put pomerila venčanje: Sada zbog samita EU

Venčanje Frederisenove i njenog partnera Bo Tenberga zakazano je za 18. jul

  • 1
Danska koronavirus Foto: Tanjug/AP

Premijerka Danske Mete Frederiksen pomerila je svoje venčanje treći put kako bi prisustvovala samitu EU.

Samit koji će se ticati epidemije korona virusa i periodu oporavka zemalja održaće se 17. i 18. jula. To će biti prvi sastanak lidera Evropske unije nakon što je Evropa stupila u blokadu.

Venčanje Frederisenove i njenog partnera Bo Tenberga zakazano je za 18. jul. Na svojoj Fejsbuk stranici je navela da "mora da zaštiti interese Danske".

Danska je inače jedna od zemalja koja se protivila planu za pružanje garancija zemljama pogođenim krizom. Zajedno sa Švedskom, Austrijom i Holandijom, Danska je navela da je predloženi fond od 750 milijardi evra prevelik i insistiraju na tome da sav novac koji je dodeljen na kraju bude i vraćen.

- Radujem se što ću se udati za ovog čoveka. Ali očigedno, ne bi trebalo da bude lako, a sadaje sastanak Saveta u Briselu sazvan upravo u subotu u julu kada smo planirali venčanje - napisala je premijerka uz fotografiju sa partnerom.

Dodala je da su ona i Tanberg srećom veoma strpljivi.

Novi datum nije saopšten, a trebalo je da se venčaju još u leto 2019. kaa su pomeril venčanje zbog opštih izbora u zemlji.

Video: Medicinski radnici iz Belgije okrenuli leđa premijerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA