≫ 

Kinezi lažiraju rezultate testiranja kako bi napustili Rusiju: Ambasada objavila upozorenje

Kineska ambasada kritikovala je putnike koji su falsifikovali negativan nalaz i tako "načinili veliku štetu" drugima i narušili napore Kine u borbi sa epidemijom

  • 0
Kina korona virus Peking Foto: Tanjug/AP

Kineska ambasada u Moskvi izdala je upozorenje nakon što je nekoliko kineskih državljana lažiralo negativan test za korona virus kako bi se vratili u svoju domovinu iz Rusije, piše list Saut Čajna morning post.

Rusija je privremeno zabranila kineskim državljanima ulaz u zemlju u februaru kako bi zaustavila širenje Kovida-19 koji je potekao upravo iz Kine. Međutim, nakon što je broj obolelih skočio u Rusiji u aprilu, Kina je zategla graničnu kontrolu jer je veći broj slučajeva uvezen.

Kineska ambasada kritikovala je putnike koji su falsifikovali negativan nalaz i tako "načinili veliku štetu" drugima i narušili napore Kine u borbi sa epidemijom.

Ambasada je navela da će biti preduzeti pravni koraci protiv onih koji su odgovorni, a slično upozorenje stiglo je i 29. maja.

Kina traži da u roku od pet dana od leta iz Rusije u Kinu, građani izvrše testiranje.

Ambasada nije saopštila koliko Kineza je učestvovalo u ovome, a nije navela ni u kojim gradovima su zabeleženi ovi slučajevi "uvezene" zaraze. Takođe, nije utvrđeno u kojim slučajevima su negativni nalazi zapravo bili pozitivni.

Rusija inače ima čvrste političke i vojne odnose sa susednom Kinom.

Video: Peking opet zatvoren posle pojave novog, mutanta korona virusa

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA