≫ 

Kakav gaf Bajdena, Tramp se naslađuje: Rekao da je od korona virusa u SAD umrlo 120 miliona ljudi

Prema najnovijim statističkim podacima Instituta "Džons Hopkins", u SAD je do sada od korona umrlo više od 124.400 ljudi, dok smrtni bilans u čitavom svetu iznosi skoro 490.000

  • 4
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden, kandidat Demokratske partije na novembarskim predsedničkim izborima u SAD, nedavno je načinio težak gaf, rekavši da je od korona virusa u SAD preminulo 120 miliona ljudi, što je odmah iskoristio njegov konkurent u trci za predsedničko mesto iz redova Republikanske partije, aktuelni predsednik Donald Tramp.

Kako navodi BBC, veliku grešku Bajden je načinio tokom obraćanja na jednom događaju u Pensilvaniji, pa je, shvativši to, počeo da ispravlja sam sebe, rekavši: "Mislio sam...", ali je video prenos sa lica mesta u tom trenutku prekinut, zbog čega se nije čulo šta je potom izgovorio.

Reagujući na to, Tramp je na "Tviteru" podelio članak "Foks njuza" u kojem se ističe da se Bajden našao na meti oštrih kritika zbog svoje greške.

Prema najnovijim statističkim podacima Instituta "Džons Hopkins", u SAD je do sada od korona umrlo više od 124.400 ljudi, dok smrtni bilans u čitavom svetu iznosi skoro 490.000.

BBC podseća da ovo nije put da Bajden greši kada je reč o statistici, jer je ove godine izjavio da je od 2007. u SAD usled upotrebe vatrenog oružja život izgubilo 150 miliona ljudi, dok, prema zvaničnoj statistici, broj takvih slučajeva zabeleženih u periodu od 2007. do 2018. godine iznosi oko 413.000.

Video: Hilari Klinton u Bajdenovoj koži: Demokrate traže protivkandidata za Trampa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VRS

    26. jun 2020 | 15:37

    Senilan čovijek, pa nema pojma šta priča.

  • Novica Randjelovic

    26. jun 2020 | 21:42

    To vam je gospodo meglomanska drzava,kod njih je sve ogromno pa smrt tolikog broja ljudi je ocevidno izgovorena iz neznanja i neupucenosti i takvi treba da vode jednu veliku naciju u neku ruku sazaljevam americki narod.

  • Blafi

    26. jun 2020 | 18:50

    Ili je samo izneo istinu, koju nije smeo.Kao što naši kažu: Joće jezik na pravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA