"Iako smo 3. na svetu po broju zaraženih, imamo mali procenat smrtnosti": Putin o koroni u Rusiji

Putin je dodao i da Rusija, iako se nalazi na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, može da računa sa jednim od najmanjih procenata smrtnosti

  • 1
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Rusija je u suštini bila spremna da odgovori na pandemiju korona virusa i njen javni zdravstveni sistem je pokazao fleksibilnost i spremnost na angažovanje, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je za televiziju "Rosija 1" rekao da se ruski zdravstveni sistem efikasno suočio sa pandemijom korona virusa zahvaljujući tome što je bio sistematski pripreman tokom prethodnih godina i decenija.

On je dodao i da su ruski zdravstveni radnici pokazali odličan nivo stručnosti, prenosi TASS.

- Znamo i već smo govorili o tome da nemamo dovoljno visoko specijalizovanih lekara i da moramo da poboljšamo profesionalne obuke medisinskog osoblja, ali ispostavilo se da u suštini naša zemlja može da se nosi sa izazovima sa kojima se suočio ceo svet - istakao je ruski predsednik.

Putin je naglasio i da su ruske vlasti pravovremeno reagovale na širenje pandemije u drugim zemljama i, između ostalog, zatvaranjem granice.

- Čim se virus pojavio, počeli smo trenutno da reagujemo - rekao je Putin.

Putin je dodao i da Rusija, iako se nalazi na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, može da računa sa jednim od najmanjih procenata smrtnosti.

- Za sada je, hvala bogu, tako. Nadam se da će nastaviti da tako bude ili da će biti čak i bolje, s obzirom da se situacija poboljšava - rekao je Putin.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA