Novi video brutalnog hapšenja: Policajci u Londonu zgrabili crnca, šutirali ga i bacili na zemlju

Policija je potvrdila da su građani podneli prijavu zbog ponašanja policije

  • 2

Šokantan snimak na kome se vidi kako čak osmorica policajaca u Londonu hvata muškarca crne puti i baca ga na zemlju i tom prilikom ga udaraju i šutiraju postao je viralan na društvenim mrežama.

Na video snimku vidi se incident od 26. juna u ulici Vesli Roud, kada je osam pripadnika policije zgrabilo crnca posle kraće potere. Londonska policija potvrdila je da su uloženi prigovori zbog ponašanja policajaca i da je istraga snimka koji kruži internetom u toku.

Kako javljaju ostrvski mediji, muškarac je pokušao da pobegne sa lica mesta, a policajci su za zgrabili i oborili na pod. Tom prilikom, nekoliko puta su ga šutnuli i udarili. Organi reda oglasili su se saopštenjem i naveli da je patrola zaustavila muškarca jer su verovali da kod sebe ima "oštar predmet".

- Pripadnici policije su prilikom patrole ulicom Vesli Roud videle muškarca. Rekli su mu da stane, ali je on nastavio da beži. Policajci u patroli primetili su da u ruci ima oštar predmet i nastavili su da ga prate i pokušali da ga zaustave kako bi ga pretresli. Tokom pretresa, muškarac se opirao i bio je agresivan. Nekoliko policajaca savladalo je muškarca i stavili su mu lisice jer se verovalo da kod sebe ima oružje - navodi se u saopštenju policije.

- Kod njega nije pronađeno oružje, ali nađena je žica od kišobrana u blizini. Muškarac je priznao da ju je bacio prilikom bekstva. Muškarac nije uhapšen i niko nije povređen tokom incidenta. Dobili smo pritužbe i istraga o tom događaju je u toku - dodaje se u objavi za medije.

Policijska brutalnost je poslednjih nedelja u žiži svetske javnosti još od 25. maja kada je prilikom hapšenje u Mineapolisu stradao Afroamerikanac Džordž Flojd. Policijac Derek Šovin držao je koleno na Flojdovom vratu duže od osam minuta, a nesrećni muškarac je sve vreme zapomagao da ne može da diše.

Flojd je preminuo prilikom hapšenja, a protiv Šovina i još trojice policajaca počelo je suđenje zbog smrti tog 46-godišnjaka.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rakic

    2. jul 2020 | 14:08

    A zasto se nikad ne objavi razlog zbog kog je policija to uradila, ne kazem ja da policija ne iskoriscava svoj polozaj pa upotrebljava vecu silu nego sto bi trebalo, ali cisto sumnjam i da su ti crnci cvecke, imao sam licno priliku da se uverim, bas u Londonu, kako se veoma bahato i bezobrazno ponasaju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA