• 20

Nemačka "olabavila mere": Srbi već od danas mogu da uđu u zemlju, ali samo pod ovim uslovima

Ambasada Nemačke u Beogradu saopštila kojim građanima je dozvoljen ulazak u njihovu državu

  • 20
korona virus, koronavirus, Nemačka, policija

Foto: Tanjug/AP

Nemačka je donela odluku da ublaži mere ograničenja za srpske državljane. Sa popuštanjem mera počinje se već od danas i u Nemačku će moći da uđu naši državljani, doduše, pod određenim okolnostima.

- Nemačka će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz Srbije na osnovu nacionalne vize u svrhu spajanja porodice supružnika i maloletne dece sa licima koja se već nalaze u Nemačkoj - navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ambasade Nemačke u Beogradu.

Takođe, dozvoljen je ulazak za visokokvalifikovana lica sa nostrifikovanom diplomom visokoškolske ustanove ili sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju, ukoliko nisu dobili potvrdu o delimičnom priznavanju istovetnosti diplome, a mogu dokazati da postoje hitne ekonomske razloge za njihov odlazak u Nemačku.

Kako navode, ulazak će biti olakšan ulazak.

- I studentima će biti olakšan ulazak u Nemačku, s tim da su sva lica koja iz Srbije dolaze u Nemačku, dužna da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana - navode iz Ambasade.

- Za sva druga putovanja koja nisu preko potrebna, ostaju na snazi ograničenja kretanja za ulazak u Nemačku zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji - navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno na sajtu Ambasade, svi koji uđu treba da idu u samoizolaciju 14 dana i da se putem mejla ili telefonom jave kod nadležnog zdravstvenog zavoda u mestu boravka/smeštaja. Od samoizloacije su izuzeti samo oni koji dolaze iz jedne od država koja nije navedena na listi rizičnih područja.

Nakon dolaska u Saveznu Republiku Nemačku može da se uradi test koji bi dokazao da je osoba negativna, a ako se testom isključi infekcija virusom Covid 19, otpada i obaveza kućne samoizolacije.

Video: Ekipa Telegrafa vam otkriva kako je zapravo preći granicu sa Grčkom ove sezone

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    Koji je to cirkus vise u evropsku uniju. Danas otvaramo, pa sledeci dan otvaramo, pa sutra ipak otvaramo za ove i one. E one ne volimo ajde da zatvorimo 😂 ili otvaraju il zatvaraju? Ovo je vec samo da se smejes. Dogovore se na 100000 tolko i tolko i onda ipak nije tako. Vise svoje da ima moje dete sa 3 godine nego ti politicari iz evropske unije.

  • Ja

    To je moglo već odavno došla sam pre 14 dana iz Nemačke i nikakav problem. Mediji su čudo.

  • Mosha

    Mosha

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima