Italijanski mediji hvale napore Srbije: Ubedljivo sprovode najviše testova, korona pogodila i druge

Ugledni italijanski list primećuje da se zaraza vratila i u Sloveniju, koja je do nedavno beležila veoma mali broj slučajeva

  • 0
Tržni centar, maske, građani, Delata siti, koronavirus Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Balkan se suočava sa novim udarom korona virusa i porastom broja novoobolelih nakon perioda konstantnog pada novih slučajeva, a Srbija je među zemljama u tom regionu koje sprovode najveći broj svakodnevnih testova, piše italijanski list Mesađero (Il Mesaggero).

Kako navodi Mesađero, u Srbiji je do sada sprovedeno više od 409.000 testova na korona virus.

List piše da Slovenija, koja je poslednjih nedelja bila nadomak okončanja epidemije sa izuzetno malim brojem slučajeva, "nije pošteđena povrataka zaraze".

Dodaje se da su Hrvatska, Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija takođe pogođene novim udarom korona virusa.

Mesađero navodi da su u Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji zakazani parlamentarni izbori u julu i da su za glasanje, kao što je bio slučaj u Srbiji 21. juna, predviđene stroge mere u cilju sprečavanja širenja virusa.

Nakon preporuke Saveta EU da se od 1. jula ukinu restrikcije za putovanje u Uniju za građane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, članice su preduzele različite mere.

Kako navodi Mesađero, zbog porasta novih slučajeva pozitivnih na korona virus na Balkanu u nekim zemljama EU, poput Nemačke i Austrije, na snazi su ograničenja za ulazak građana iz tog regiona.

Video: U Kliničkom centru Niš 74 pozitivnih, u Vranju 56, Surdulici 24

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA