≫ 

Belkinja napala tamnoputu devojčicu ispred restorana: Prvo je psovala, a onda je potegla pištolj

- Pre nego što sam ušla u Čipotl, ta žena je izlazila i pomerila sam se kako bi mogla da prođe. Udarila je u mene i rekla sam joj da bi trebalo da mi se izvini - priča Makajla Grin

  • 1
SAD, Detroit Foto: Printscreen/Youtube/Michael Maus

Snimak na kome žena bele puti posle svađe poteže pištolj na Afroamerikanku u Detroitu izazvao je veliku pažnju korisnika društvenih mreža i svetskih medija.

Kako navode svetski mediji, do incidenta je došlo kada se belkinja sudarila sa crnoputom devojkom na ulazu u restoran brze hrane. Afroamerikanka je tražila da joj se izvini a ta žena je počela da više na nju.

- Pre nego što sam ušla u Čipotl, ta žena je izlazila i pomerila sam se kako bi mogla da prođe. Udarila je u mene i rekla sam joj da bi trebalo da mi se izvini. Zatim je počela da me psuje i govorila kako joj urušavam lični prostor - kaže Makajla Grin.

Grin, koja je inače tinejdžerka, pozvala je majku jer se uplašila od nastupa te žene.

- Prišla sam toj ženi koja se drala na moju ćerku. Nije mogla da me vidi, ali se unela mom detetu u lice - kaže Takelija Hil.

Počela je rasprava, gde su optužile tu ženu da je “zatupljena i rasista”. U jednom trenutku, belkinja je povukla pištolj na ženu i počela da psuje “Skloni se, odj****”.

U međuvremenu, Okružno tužilaštvo identifikovala ženu kao Džilijan Vistenberg (32), a protiv nje i muškarca koji je takođe bio na mestu incidenta podignuta je optužnica za napad. Lokalni šerif je rekao da su jedno i drugo bili naoružani i da su imali dozvole za nošenje pištolja.

Prema navodima američkih medija, njima preti četiri godina robije.

Tenzije između belaca i crnaca u SAD ne jenjavaju još od 25. maja kada je prilikom hapšenje u Mineapolisu stradao Afroamerikanac Džordž Flojd. Policijac Derek Šovin držao je koleno na Flojdovom vratu duže od osam minuta, a nesrećni muškarac je sve vreme zapomagao da ne može da diše.

Flojd je preminuo prilikom hapšenja, a protiv Šovina i još trojice policajaca počelo je suđenje zbog smrti tog 46-godišnjaka.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA